Helsinki kiihdyttää rakentamistaan

Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilän mukaan kaupunki lisää kaavoitustaan 25 prosenttia ja on lähellä hallituksen asettamaa tavoitetta. Penttilä keskusteli keskiviikkona 1. lokakuuta kaavoituksesta Finnbuild-messuilla Rakennuslehden Foorumilla yhdessä Rakennusteollisuus ry:n toimitusjohtajan Tarmo Pipatin kanssa.

”Olemme sujuvoittaneet omaa sisäistä ketjuamme ja teemme siitä entistä parempaa esimerkiksi käymällä käytännön kaavatapauksia läpi. Sisäinen kritiikkimme on poistanut monta ongelmaa”, Penttilä kehuu.

Helsingissä on tällä hetkellä tonttivarantoa lähes viiden vuoden rakennushankkeiden edestä. ”Osa hankkeista on vuosien päässä, eritoten esirakennuskustannusten vuoksi, mutta lähestymme tavoitteita.”

Penttilän mukaan osa rakentajista haluaa edelleen noukkia rusinat pullista. Pohjoisen ja koillisen Helsingin rakennuspaikat eivät tahdo kelvata rakentajille, mutta merenrannoille olisi tulijoita. ”Merenrannoille olisi tunkua jopa Ara-tuotantoonkin.”

Maakunnallisille rakentajille Helsinki on tarjonnut aloitustontteja kilpailun lisäämiseksi. ”Helsingin luvut ovat poikkeuksellisia eivätkä anna kuvaa koko maan tilanteesta. Rakentamisen sektori on hyvin mustavalkoinen, mutta Helsingissä on peruskorjattavaa.”

Helsinkiläiset korjausrakentamiskohteet vievät puolet valtakunnallisista korjausavustuksista. Esimerkiksi kaupungin omistama osakeyhtiö Heka korjaa omia kohteitaan tuhannen asunnon vauhdilla joka vuosi. Kaupunki omistaa noin 41 000 asuntoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki kiihdyttää rakentamistaan”

Vastaa