Kokeile kuukausi maksutta

Kuittivalvontaa jälleen marraskuussa

Verohallinto, Poliisi ja Aluehallintoviranomainen jalkautuvat jälleen marraskuun aikana yrityksiin valvomaan kuitin tarjoamista.

Verohallinto, Poliisi ja Aluehallintoviranomainen jalkautuvat jälleen marraskuun aikana yrityksiin valvomaan kuitin tarjoamista.

Käynneillä kiinnitetään huomiota erityisesti kuitin tietosisältöön sekä ohjataan yrittäjiä kuitintarjoamislakiin liittyvissä kysymyksissä. Puuttuvista tai puutteellisista kuiteista voidaan määrätä 300–1 000 euron laiminlyöntimaksu.

”Laki on ollut voimassa jo tämän vuoden alusta, joten toivomme kuittiasioiden olevan yrityksissä kunnossa. Viime kevään valvontakäynneillä havaittiin melko paljon puutteita kuittien tietosisällöissä. Kuiteista puuttuivat esimerkiksi yrityksen nimi, y-tunnus, yhteystiedot tai arvonlisäveron määrä. Joissakin yrityksissä maksukuitit tulostettiin pelkästään korttimaksupäätteestä, jonka tuloste ei sellaisenaan täyttänyt kuitille asettuja sisältövaatimuksia”, kertoo ylitarkastaja Liisi Peltokorpi Verohallinnosta.

Elinkeinoharjoittajan on vuoden 2014 alusta alkaen pitänyt tarjota tavaran tai palvelun ostajalle kuitti, jos maksu suoritetaan käteisellä rahalla tai siihen rinnastettavalla maksutavalla.

Lisätietoja kuitintarjoamislaista löytyy sivulta vero.fi/muistakuitti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuittivalvontaa jälleen marraskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat