”Saimme sillan hajoamaan haluamallamme tavalla”

Tampereen ammattikorkeakoulun kaksi joukkuetta ja Turun ammattikorkeakoulun joukkue Turku 1 veivät voitot opiskelijoille suunnatussa Span 14 –siltakilpailussa.

Span 14 -puusiltakilpailun pääpalkinnon, 2 500 euroa, sai Tamk1-joukkue koestuksessa saavutetusta parhaasta kuormituskestävyydestä. Koestuksessa lähimmäksi suunnittelemaansa kuormitusta pääsi Tamkin toinen joukkue Humppakostajat, joka sai 1 500 euron palkinnon. Sen kestävyys oli lähes yhtä hyvä kuin pääpalkinnon voittajan. Turku 1 voitti esteettisyyssarjan 1 000 euron palkinnon.

Span 14 -puusiltakilpailu on Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA:n, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL:n  ja Suomen Messujen järjestämä. Kilpailu on tarkoitettu rakennustekniikan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille

Tamk1 joukkueessa olivat kolmannen vuosikurssin rakennetekniikan opiskelijat Tuomas Harmaala, Laura Niemi, Tommi Niskanen, Pekka Ruutikainen ja Rasmus Sainmaa. Heistä kukaan ei ole vielä opiskellut siltasuunnittelua.

”Saimme sillan hajoamaan haluamallamme tavalla. Nyt tuntuu huikealta. Eilen oli vielä pieni epävarmuus”, joukkueen jäsenet kertovat.

Esteettisimmän sillan suunnitelleeseen joukkueeseen kuuluivat Turun ammattikorkeakoulun neljännen vuosikurssin opiskelijat Pekka Haapala, Ilmari Hiltunen, Joonas Tupala, Toni Tuominen ja Lauri Östring. Heidän suunnittelemansa silta oli parhaiten viimeistelty.

Opiskelijat rakensivat sillat messukeskuksessa Finnbuild-messujen yhteydessä. Aalto-yliopiston koestajat testasivat siltojen kestävyyden messuilla perjantaina.

Siltojen vapaa jänneväli oli yksi metri. Siltojen rakentamiseen oli käytettävissä 10 metriä puutavaraa ja yksi desilitra Erikeeper-liimaa.

Kuvat: Anne Kurki

Videon kuvaus ja ohjaus: Pekka Koli

Leikkaus: Jari Innanen

Tuottaja: Anne Korhonen

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “”Saimme sillan hajoamaan haluamallamme tavalla””

  1. Vaikka muotoilu on paljon enemmän kuin vain estetiikkaa, huomautuksena kuitenkin, että Turun AMK:n esteettisimmän sillan suunnitelleessa joukkueessa oli mukana myös muotoilun opiskelija (Joonas Tupala).

  2. Korjaus edelliseen kommenttiini: tänä vuonna ei ollutkaan muotoilun opiskelijaa joukkueessa mukana – joukkueessa oli samanniminen rakennustekniikan opiskelija kuin löytyy muotoilusta. Pahoittelut virheellisestä tiedosta ja kaikki kunnia siis rakennustekniikan joukkueelle 🙂 Onnittelut!

Jätä kommentti