Keijo Ullakko palkittiin Vuoden rialaisena

Lakea Oy:n toimitusjohtaja rakennusinsinööri Keijo Ullakko on valittu Vuoden rialaiseksi. Ullakko tunnetaan erityisesti ekotehokkuuteen liittyvien innovatiivisten ratkaisujen edistäjänä sekä sosiaalisen asuntotuotannon toteuttajana ja kehittäjänä. Hänet palkittiin Rakennusinsinöörit ja –arkkitehdit RIA ry:n liittokokouksessa Helsingissä.

Ullakko on valmistunut rakennusinsinööriksi Vaasan teknillisestä oppilaitoksesta vuonna 1976. Työuransa hän on luonut muun muassa Vaasan kaupungin palveluksessa projekti-insinöörinä ja projektipäällikkönä useissa vaativissa uudisrakennus- ja peruskorjauskohteissa.

Hän on toiminut myös itsenäisenä yrittäjänä tarjoten rakennuttaja- ja valvontapalveluita Pohjanmaalla. Lisäksi hän on toiminut myös kuntayhtymän Vaasan seudun Urheiluhallit johtajana. Tästä tehtävästä Ullakko siirtyi Vaasan Asuntomessujen projektipäälliköksi.

Lakea Oy:n toiminnanjohtajan tehtävät Ullakko otti vastaan vuonna 2008. Yritys on Ullakon aikana kasvattanut voimakkaasti liikevaihtoaan ja tehnyt mittavia investointipäätöksiä. Yhtiön investointiohjelma vuodelle 2014 pitää sisällään yli sadan miljoonan euron investoinnit.

Lakean toiminta on laajentunut valtakunnalliseksi toiminnaksi palvelutalojen ja puurakentamisen tuotteistamisen kautta. Ullakko on profiloitunut myös valtion tukeman, kohtuuhintaisen asuntotuotannon puolestapuhujana ja tuotannon toteuttajana.

Ullakko on toiminut useissa luottamustehtävissä muun muassa Merenkurkun RIAn puheenjohtajana ja RIAn liittohallituksen jäsenenä.

Vuoden rialainen palkinto myönnetään liiton jäsenelle, joka edustaa merkittävällä tavalla valtakunnallista tai paikallista ”rialaista” osaamista. Huomiota kiinnitetään työkokemukseen, yhteistyökykyyn ja tapaan hoitaa vaativia projekteja.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Keijo Ullakko palkittiin Vuoden rialaisena”

  1. Muistelen sellaista termiä kun kestävä kehitys, Vieläkö tällaista painotetaan ja otetaan suunnittelussa huomioon ?
    Rakennusten elinkaari täytyy maalaisjärjellä olla osa ympäristökuormaa, ei siis ainoastaan ’O energia’ tms. ratkaisut. Joskus ihmettelen kun asuinrakennuksissa revitään auki/saneerataan 80-100 vuotta vanhoja putkia ja tämän päivän ratkaisuille luvataan 30 vuoden elinkaari. Herää kysymys mikä on ohjannut kehitystä nuo 100 vuotta.

    Ullakolle onnittelut, sillä en tätä kirjoittanut.

Vastaa