Prysmian investoi 40 miljoonaa euroa

Maailman suurin merikaapelivalmistaja Prysmian investoi Suomeen 40 miljoonaa euroa ja laajentaa Nokialta ostamaansa tehdaskiinteistöä Pikkalassa.

Maailman suurin merikaapelivalmistaja Prysmian investoi Suomeen 40 miljoonaa euroa ja laajentaa Nokialta ostamaansa tehdaskiinteistöä Pikkalassa.

Pikkalassa tehdään jo ensi kesänä uusia vaativia suuren poikkipinnan 3-vaiheisia, jopa 400 kV jännitetason kaapeleita.

Konserni on myös ostanut käytössään olleen tehdaskiinteistön maa-alueineen Pikkalassa itselleen. Kiinteistö oli aikaisemmin Nokian omistuksessa.

Investointia edelsi Prysmian Groupin keväällä saama 730 miljoonan euron sopimus voimakaapelijärjestelmän suunnittelusta, valmistamisesta ja toimittamisesta Itämerelle saksalaiseen Westlich Adlergrund -merituulipuistoon.

Kaksi vuotta sitten konserni sijoitti jo noin 40 miljoonaa euroa Suomeen merikaapelitehtaan laajennukseen, joka rakennettiin ennätysajassa. Nyt tehty päätös nostaa kokonaisinvestoinnin 80 miljoonaan euroon. Uuden laajennusosan rakentaminen alkaa tammikuussa ja tuotanto käynnistyy vuoden 2015 puolivälissä.

”Sijaintimme on erinomainen ajatellen toimituksia Pohjois-Euroopan suuriin merituulipuistoihin. Lisäksi täällä on vahva kokemus suurjännitekaapeleiden valmistuksesta”, kertoo Prysmian Finland Oy:n toimitusjohtaja Javier Arata.

Prysmian Groupilla on Suomessa myös toinen tehdas, joka valmistaa asennus- ja tietoliikennekaapeleita sekä tarvikkeita Oulun Ruskossa. Sinne on viime vuosina siirretty tuotantoa konsernin muilta pohjoismaisilta tehtailta. Oulun tehdas on merkittävä toimittaja sekä suomalaisille että pohjoismaisille kaapelimarkkinoille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Prysmian investoi 40 miljoonaa euroa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat