Kokeile kuukausi maksutta

Putkiremonttien kustannusten nousu on tasaantunut koko maassa

Putkiremontin kokonaiskustannusten mediaanihinta on tasaantunut kuluvana vuonna koko maassa. Pääkaupunkiseudulla perinteisen putkiremontin kokonaiskustannusten mediaanihinta on nyt 700 euroa ja muualla Suomessa 600 euroa neliöltä. Pääkaupunkiseudulla tässä oli 40 euron mediaanikustannusten lasku viime vuoteen verrattuna. Muualla Suomessa taso pysyi ennallaan. Koko Suomen taso laski 50 euroa edellisvuoteen verrattuna. Hybridiratkaisujen osuus putkiremonteissa on kasvanut. Nämä seikat käyvät ilmi Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometristä.

Barometrissa nyt raportoiduissa korjauksissa oli toteutettu aiempaa vähemmän oheiskorjauksia. Viitteitä on myös siitä, että erilaisten korjausmuotojen yhdistelmiä sovelletaan aiempaa enemmän. Nämä ns. hybridiratkaisut rekisteröityvät barometrissa perinteisten korjaustapojen puolelle.

Sisäpuolisten putkikorjausmenetelmien mediaanihinta koko Suomessa oli 300 euroa neliötä. Kustannukset olivat viime vuoden tasolla. Pk-seudun kustannustaso oli kuitenkin edellisvuotta korkeampi, 480 euroa. Vuotta aiemmin kustannukset olivat 350 euroa. Myös muualla Suomessa kustannustaso hieman nousi. Nyt mediaanikustannus oli 250 euroa, kun vuosi sitten lukema oli 230 euroa huoneistoneliöltä. Sisäpuolisten korjausten puolella on toteutettu nyt aiempaa enemmän oheiskorjauksia, mikä on yksi nostava tekijä kustannuksissa.

Pelkkien käyttövesiputkien korjaamisen mediaanihinta oli 100 euroa huoneistoneliötä kohden. Kokonaiskustannukset vaihtelevat suuresti sen mukaan, mitä kaikkea hankkeen yhteydessä remontoidaan.

Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometriin vastanneista taloyhtiöistä 68 prosentilla on ollut kuluvana vuonna jokin korjaushankkeen prosessin osa-alue, kuten hankesuunnittelu-, suunnittelu-, tarjouspyyntö- tai korjausvaihe käynnissä. Tässä on nousua edelliseen vuoteen verrattuna yhdeksän prosenttiyksikköä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Putkiremonttien kustannusten nousu on tasaantunut koko maassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat