Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Sanomat: Rakennustuote konkurssiin

Tämän päivän Helsingin Sanomat kertoo, että  Naistenklinikan remonttia tehnyt Rakennustuote Oy hakeutui konkurssiin viime viikolla.

Työt Naistenklinikan remontti- ja laajennustyömaalla Helsingin Meilahdessa ovat keskeytyneet. Syyksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä kerrotaan rakennusyhtiön hakeutuminen konkurssiin.

Hankejohtaja Raija Malmström Husista arvelee Helsingin Sanomissa, että konkurssi saattaa viivyttää rakennustöitä kuukausilla tai jopa puolella vuodella.

Naistenklinikan rakennushanke alkoi loppukeväällä 2013. Jso kaikki olisi mennyt suunnitellusti, valmistumisvuosi olisi 2016.

Husissa toivotaan vielä, että alkuperäisessä vuosiluvussa pysytään. ”Aikataulu menee uusiksi. Nyt etsitään kovaa vauhtia työlle jatkajaa”, kiinteistöjohtajan sijainen Timo Peltoniemi Husista kertoo.

Urakassa peruskorjataan Naistenklinikan synnytysosasto, leikkaus- ja anestesiaosasto sekä päivystyspoliklinikka. Kokonaan uusia tiloja ovat laajennusosaan rakennettavat vastasyntyneiden teho-osasto ja magneettikuvausyksikkö.

Lue lisää Rakennustuotteen talousvaikeuksista.

Tätä artikkelia on kommentoitu 9 kertaa

9 vastausta artikkeliin “Helsingin Sanomat: Rakennustuote konkurssiin”

  1. Tähän tilanteeseen on ilmeisesti ajauduttu verottajan karhuamien ennakkojen tähden. Aikaisemmiat urakat ovat riitautuneet josta saatavia on jäännyt useita miljoonia. Nistä verottaja karhuaa ennakkoveronsa. Luonnollisesti terve yritys ei kestä miljoonien ennakkoveroja ilman saatavia.

  2. ”Hankejohtaja Raija Malmström Husista arvelee Helsingin Sanomissa, että konkurssi ”saattaa” viivyttää rakennustöitä kuukausilla tai jopa puolella vuodella.”

    Noo, sehän on viivästynyt jo aikoinaan, noin vuodella. Antakaa nyt rakentajille aikaa tehdä työnsä rauhassa. Hiljaa hyvä tulee.

  3. Montako aliurakoitsijaa menee nytten harmaaksi talouden toimijaksi vaikka ei oma vika olekaan kun rahoja ei ole saanut….
    Verottaja nyt tarkkana aliurakoitsijoiden kanssa että maksavat laskut ainakin verottajalle eläkeyhtiöille….

    Onneksi tilaajalla oli kaikkien aliurakoitsijoiden alv:it tilillä kuten quatrolla kuten seuraavana renolla eli montako sataa pientä yrittäjää olisi pitänyt mennä nurin kun nyt menee 1-4 isoa jolla alv:it käännettynä ollu tilittämättä…..

    Vitsi koko harmaan talouden kitkemis hanke…

  4. Yrityshän oli jo aiemmin hakeutunut velkasaneeraukseen. Saattohoitoa

  5. Mitä luulet entinen timpuri, onkohan rakennustuotteella saatavia urakoistaan vai onko tilaajilla saatavia kuitenkin tuotteelta?

  6. Nimetön: Siis aikaisempien urakoiden riitautuksista on saamatta työn tilaajalta n. 3 milj. Josta verittaja vaatii ennakkoveronsa kuitenkin. On suurin velkoja tässä tapauksessa.

  7. Niin tuo 3 miljoona on yrityksen kertoma luku, jonka todenperäisyyttä kannattanee miettiä…
    Verottaja on pikkuvelkoja lopulta!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat