Kokeile kuukausi maksutta

Ramirent tekee alaskirjauksia

Rakennuskonevuokraamo Ramirent joutuu tekemään alaskirjauksia kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen tulokseensa. Taustalla on muun muassa öljyn hinnan lasku. Samalla yhtiö muuttaa ohjeistusta näkymistään.

Rakennuskonevuokraamo Ramirent joutuu tekemään alaskirjauksia kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen tulokseensa. Taustalla on muun muassa öljyn hinnan lasku. Samalla yhtiö muuttaa ohjeistusta näkymistään.

”Päämarkkinoillamme kasvavan geopoliittisen epävarmuuden ja nopeasti laskevan öljyn hinnan johdosta arvioimme neljännen neljänneksen liikevaihdon laskevan lievästi verrattuna vuoden 2013 neljänteen neljännekseen. Tämän takia rajoitamme vuokrauskalustoon kohdistuvia investointeja. Lisäksi toteutamme lisätoimenpiteitä parantaaksemme suorituskykyämme. Uudelleenjärjestelyillä ja alaskirjauksilla arvioidaan olevan neljän miljoonan euron negatiivinen vaikutus vuoden 2014 neljännen neljänneksen EBITA-liiketulokseen”, Ramirentin toimitusjohtaja Magnus Rosén sanoo.

Päivitetyn ohjeistuksensa mukaan Ramirent arvioi vuoden 2014 viimeisen neljänneksen liikevaihdon laskevan lievästi verrattuna vuoden takaiseen. Vuoden 2014 bruttoinvestoinnit pitkäaikaisiin varoihin ilman yritysostoja jäävät arviolta noin 10 prosenttia alle vuoden 2013 tason.

Aiemmin Ramirent oli arvioinut vuoden 2014 investointien säilyvän suunnilleen vuoden 2013 tasolla. Lisäksi aiemmin arvioitiin, että vahva taloudellinen asema mahdollistaa konsernin kannattavan kasvun tavoittelun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ramirent tekee alaskirjauksia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat