Caverionin vuosi päättyi tulosparannukseen

Talotekniikkayritys Caverionin tulos heikkeni viime vuonna selvästi verrattuna vuoteen 2013. Heikennystä oli 14,7 prosenttia. Vuosi 2014 päättyi kuitenkin lupaavasti roimaan tulosparannukseen.

Talotekniikkayritys Caverionin tulos heikkeni viime vuonna selvästi verrattuna vuoteen 2013. Heikennystä oli 14,7 prosenttia. Vuosi 2014 päättyi kuitenkin lupaavasti roimaan tulosparannukseen.

Caverionin liikevaihto laski viime vuonna 5 prosenttia 2 406 miljoonaan euroon. Myös loka-joulukuussa liikevaihto väheni neljä prosenttia verrattuna toissa vuoden vastaavaan aikaan.

Yrityksen kannattavuus oli koko vuonna varsin vaatimaton, liikevoittoprosentti jäi alle kahden prosentin. Viimeisellä kvartaalilla se kuitenkin parani selvästi.

”Vuonna 2014 keskityimme rakentamaan Caverionista yhtä, yhtenäistä yritystä. Parannamme kannattavuuttamme ennen kaikkea panostamalla omaan sisäiseen tehokkuutemme”, konsernijohtaja Fredrik Strand sanoo.

Vuonna 2015 Caverionin strateginen painopiste siirtyy Strandin mukaan vähitellen kannattavan kasvun luomiseen. Tavoitteena on saavuttaa yli 6 prosentin käyttökate vuoden 2016 loppuun mennessä.

”Olemme luoneet perustan sille, että voimme tarjota entistä vaativampia sopimuksia, joissa on parempi katepotentiaali. Tämän mukaisesti jatkamme liiketoimintaportfoliomme kehittämistä ja keskitymme tekniseen asennukseen ja kunnossapitoon, talotekniikan kokonaistoimitusten suunnitteluun ja toteutukseen sekä palveluiden johtamiseen.”

Saksassa suotuisa kehitys

Suomessa osa Caverionin asiakkaista joutui lykkäämään projektejaan viime vuoden jälkipuoliskolla, mutta yritys sai myös joitakin suuria uusia tilauksia. Ruotsissa projektimarkkinat ovat olleet vakaat vuonna 2014. Myös Norjassa projektimarkkinoiden toimintaympäristö oli yrityksen mukaan hyvä.

Kysyntä pysyi suotuisana Saksassa. Liikevaihto kasvoi viime vuonna 8 prosenttia 496,2 miljoonaan euroon. Syynä tähän oli vuonna 2013 kasvanut tilauskanta.

Kunnossapito pysyy vakaana

Caverion odottaa teknisen asennuksen ja kunnossapidon pysyvän vakaina tänä vuonna. Parempaa energiatehokkuutta ja parempia sisäilmaolosuhteita koskevat vaatimukset sekä tiukentuva ympäristölainsäädäntö tukevat merkittävästi markkinoiden myönteistä kehitystä.

Kiinteistöjen ja teollisuuden suurten uusien tarjousten odotetaan lisääntyvän vuoden aikana. Tarjoustoiminnassa on nähtävissä myönteisiä merkkejä etenkin julkisella sektorilla ja teollisuudessa. Alhaisen korkotason ja rahoituksen saatavuuden odotetaan tukevan investointeja.

Caverion odottaa talotekniikan kokonaistoimitusten suunnittelun ja toteutuksen kysynnän kehittyvän suotuisasti. Tämä koskee erityisesti suuria ja teknisesti vaativia projekteja.

Yritys ennakoi myös palveluiden johtamisen kysynnän kasvua. Rakennuksissa olevan teknologian lisääntyessä myös uusien palvelujen tarpeen ja elinkaariratkaisujen kysyntä lisääntyy.

Asiakkaiden keskittyminen omaan ydintoimintaansa tarjoaa edelleen Caverionille mahdollisuuksia käytön ja kunnossapidon ulkoistuksissa pääasiassa julkishallinnossa, teollisuudessa ja energiasektorilla.

Caverion 2014/2013

  • Liikevaihto, milj.euroa 2406,6/2543,6
  • Tulos ennen veroja, milj.euroa 36,5/42,8
  • Tulos-% 1,5/1,7
  • Tilauskanta (31.12.), milj.euroa 1323,6/1240,7
  • Omavaraisuusaste-% 24,7/22,2
  • Henkilöstö keskimäärin 17300/18071

Caverion 10–12/2014 10–12/2013

  • Liikevaihto, milj.euroa 660,2/688,1
  • Tulos ennen veroja, milj.euroa 26,3/17,2
  • Tulos-% 4,0/2,5
  • Henkilöstö keskimäärin 17161/17753

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionin vuosi päättyi tulosparannukseen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi