Lakea rakennuttaa vuokra-asuntoja Riihimäelle

Lakea rakennuttaa Riihimäelle 30 asunnon vuokra-asuntokohteen. Rakentaminen alkaa syksyllä.

Lakea rakennuttaa Riihimäelle 30 asunnon vuokra-asuntokohteen. Rakentaminen alkaa syksyllä.

Piikinmäen alueelle, Peltokuja 3:een nousevan talon ennakkomarkkinointi aloitetaan helmikuussa. Kohteeseen on suunniteltu toteutettavaksi 30 asuntoa kaksioista viiden huoneen, keittiön ja saunan perheasuntoihin.

A-talo tulee olemaan nelikerroksinen talo ja B-talo kaksikerroksinen rivitalo. Lisäksi kohteeseen rakennetaan autokatos. Rakennukset ovat betonirunkoisia ja kohteet liitetään kaukolämpöverkkoon.

Lakean Omaksi-asunto on aluksi vuokra-asunto, jonka asukas voi halutessaan lunastaa 20 vuoden kuluttua itselleen. Asukas maksaa sisään muuttaessaan asunnosta 7 prosentin omarahoitusosuuden ja loppurahoitus on valtion takaamaa yhtiölainaa eli järjestelmä on asukkaalle riskitön rahoitusvaihtoehto. Asukas maksaa vuokrassaan lainan lyhennyksiä, mikä kerryttää joka kuukausi omaisuutta hänelle itselleen.

Valtion takaus yhtiölainalle velvoittaa Lakean pitämään asunnot vuokra-asuntoina 20 vuoden ajan eli vasta sitten asukas voi lunastaa asunnon itselleen kokonaan. Asunnot rahoitetaan kuitenkin vapaarahoitteisesti, joten niissä ei ole mitään muita rajoitteita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lakea rakennuttaa vuokra-asuntoja Riihimäelle”

Jätä kommentti