World Nuclear News: Venäjältä 2 miljardin euron rahoitus Fennovoiman ydinvoimalalle

Venäjä on myöntänyt jopa 150 miljardin ruplan eli noin kahden miljardin euron rahoituksen Fennovoiman ydinvoimalahankkeelle Pyhäjoella, kertoo ydinvoimauutisiin keskittyvä World Nuclear News. Sivuston mukaan asia käy ilmi hallituksen verkkosivuilla perjantaina julkaistusta tiedotteesta. Asiasta kertoi Suomessa Taloussanomat.

Tiedotteen mukaan Venäjän kansallisen hyvinvoinnin rahasto sijoittaa Fennovoiman Hanhikivi 1 -hankkeeseen 35,5 miljardia ruplaa ensi vuonna ja 41,3 miljardia ruplaa vuonna 2017.

Suurin osa rahoituksesta annettaisiin Venäjän vientiluottolaitosten takaamana lainana ja loput ”muina lainoina”.

Lehden mukaan aloitteentekijäksi hankkeessa on merkitty Atomenergoprom, joka on Venäjän valtion kokonaan omistama holding-yhtiö. Venäjä odottaa Hanhikiven voimalan tuottavan koko toiminta-aikanaan valtiolle yhteensä 338 miljardia ruplaa eli 4,5 miljardia euroa.

Suomen eduskunta myönsi voimalalle ydinvoimaluvan joulukuun alussa, ja sille on haettava rakennuslupaa kesään mennessä. Valtioneuvoston asettaman ehdon mukaan Fennovoimalla pitää ennen rakennusluvan myöntämistä ensi kesänä olla vähintään 60 prosentin kotimainen omistus. Voimalan on tarkoitus alkaa tuottaa sähköä vuonna 2024.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “World Nuclear News: Venäjältä 2 miljardin euron rahoitus Fennovoiman ydinvoimalalle”

Vastaa