Helsingin kaupungin ostot kiinnostavat

Pääkaupunkiseudun yhteisessä avoimen tiedon palvelussa eniten kävijöitä kiinnostavat Helsingin kaupungin ostot, pysäköintivirhetiedot, tietojärjestelmäluettelot ja historialliset ilmakuvat sekä kartat.

Helsingin kaupungin ostot näkyvät avoimessa tietopalvelussa.

Helsinki Region Infosharessa (HRI) vieraili viime vuonna noin 51 500 ihmistä, käyntejä oli yhteensä noin 75 000 ja sivukatseluja 224 000. Helsingin kaupungin ostot olivat ylivoimaisesti eniten suurta yleisöä kiinnostanut tieto-avaus.

Tällä hetkellä kuka tahansa pääsee näkemään ja vapaasti hyödyntämään esimerkiksi Helsingin kaupungin laskutustietoja vuosilta 2012 ja 2013. Laskutustietojen julkistamisella halutaan lisätä demokratiaa ja taloudellista ymmärrystä. Toisaalta se voi lisätä myös yritteliäisyyttä tietojen uusien hyödyntämismahdollisuuksien kautta.

Viime vuonna suosituiksi tiedoiksi nousivat myös tietojärjestelmäluettelo ja Helsingin pysäköintivirhetiedot. Edellisinä vuosina suosikkeja olivat historialliset ilmakuvat ja kartat, jotka edelleen säilyivät ladatuimpien aineistojen joukossa.

Koko pääkaupunkiseudun laajuisesti avattiin muun muassa väestöennusteet, autonomistajuustietoja, talousdataa ja europarlamenttivaalien äänestysaluejaot sekä kuuden suurimman kaupungin sosiaalitoimen vertailutietoja. Lisäksi Espoo avasi rajapinnan www.espoo.fi -sivuston sisältöön ja Vantaa myös koko pääkaupunkiseudun laajuista tilastotietoa kirjastoista.

Helsinki Region Infoshare, HRI, on Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien yhteinen avoimen datan palvelu. Sieltä voi kuka tahansa vapaasti ja maksutta hyödyntää pääkaupunkiseudun kaupunkeja ja koko seutua koskevaa julkista tietoa haluamallaan tavalla. Helsingin kaupungin tietokeskus ylläpitää HRI-palvelua.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin kaupungin ostot kiinnostavat”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat