Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen raitiotie toteutetaan kahdessa vaiheessa

Tampereen raitiotien ensimmäiset osuudet on tarkoitus suunnitella ja rakentaa kahdessa vaiheessa.

Tampereen raitiotien ensimmäiset osuudet on tarkoitus suunnitella ja rakentaa kahdessa vaiheessa.

Kaupunginhallitus päätti 16.3. 2015, että raitiotien aiemmin erilliset vaiheet Hervanta–keskusta ja keskusta–Tays tehdään yhtenä kokonaisuutena. Seuraavaksi suunnitellaan tarkemmin keskusta–Lentävänniemi-reitti. Sen linjausta voidaan vielä muuttaa, jos Lielahden alueen kehittäminen sitä vaatii.

Raitiotien suunnittelusta ja rakentamisesta on parhaillaan meneillään allianssimallin mukainen kilpailutus. Siksi kaupungin mukaan on parasta edetä niin, että vaiheita on mahdollisimman vähän ja ne ovat ajallisesti peräkkäin tai osittain rinnakkain. Infran rakentajaksi tarjoutunut allianssi on tarkoitus valita kesäkuussa tekemään jatkosuunnittelua.

Tampereen kaupunki osti Lielahden tehtaan maa-alueet keväällä 2014. Alueen käyttötarkoitusta ja kehittämistä on pohdittu alustavasti. On ilmennyt että raitiotielle on muitakin linjausvaihtoehtoja kuin yleissuunnitelmassa esitetty. Vaihtoehtoiset reitit voivat olla tarkoituksenmukaisempia maankäyttövaihtoehdoista riippuen. Tämä työ on kesken.

Ensimmäisen reitin tavoitekustannus valtuustoon 2016

Ensimmäinen eli itäinen raitiotien osa sisältää siis raitiotieradan Hervannasta keskustaan ja keskustasta keskussairaalalle sekä varikon. Reittikokonaisuuden 1 kehitysvaiheen jatkosuunnittelu voidaan aloittaa heti tarjoajan valinnan jälkeen. Reittiosuuden 1 osalta tavoitekustannus saadaan valtuuston päätöksentekoon vuonna 2016.

Reittikokonaisuuden 2 eli läntisen reitin tavoitekustannus määritetään tarkentaen yleissuunnitelman laskelmia yleissuunnitelman reitin mukaan. Lielahden tehdasalueen osalta esitetään myös vaihtoehtoisten reittien tavoitehinnat.

Tällä menettelyllä vuoden 2016 valtuuston päätöksentekotilanteessa hankkeesta on käytettävissä tarkin mahdollinen kustannustieto. Hankkeen infran rakentamisen tavoitehinta on 250 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen raitiotie toteutetaan kahdessa vaiheessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat