Kokeile kuukausi maksutta

VT6:n allianssisopimus allekirjoitettiin

Liikennevirasto, Skanska, Pöyry Finland Oy ja Ramboll Finland Oy ovat allekirjoittaneet VT6 Taavetti−Lappeenranta -tiehankkeen allianssisopimuksen.

Liikennevirasto, Skanska, Pöyry Finland Oy ja Ramboll Finland Oy ovat allekirjoittaneet VT6 Taavetti−Lappeenranta -tiehankkeen allianssisopimuksen.

Urakan kehitysvaihe kestää syksyyn 2015, ja se kattaa hankkeen suunnittelun ja toteuttamisen valmistelun.

”Nyt alkava kehitysvaihe on hyvin ratkaiseva hankkeen onnistumiselle. Varsinainen rakentaminen on tarkoitus aloittaa tämän vuoden syksyllä Liikenneviraston tekemän erillisen toteutuspäätöksen jälkeen”, projekti-insinööri Harri Liikanen kertoo. Tieosuus avataan liikenteelle vuonna 2018.

Skanska Infra Oy toimii allianssiurakan urakoitsijana. Suunnittelusta vastaa Pöyry Finland Oy:n ja Ramboll Finland Oy:n muodostama ryhmittymä.

”Allianssihankkeen ensimmäisenä työvaiheena on kehitysvaihe, jossa yhdessä innovoiden haetaan hankkeelle kaikkien osapuolten yhteisesti hyväksymä toteutusvaiheen tavoitehinta. Määritelty tavoitehinta ja yhteisesti sovitut hankkeen avaintavoitteet luovat toteutustyöryhmän työlle selkeän päämäärän, jota kohti toteutusvaiheessa edetään”, rakennuspäällikkö Janne Tikkamäki Skanskasta kertoo.

”TaaLa-nimellä kutsuttavan allianssin henkeä on jo alettu nostattaa ensimmäisissä työpajoissa, joissa suunnittelijat ovat haastaneet rakentajat mukaan kehittämään edelleen valmisteluvaiheen ideoitaan ja työnsä tuloksia. Näitä lähdetään nyt viemään eteenpäin tulevan kevään ja kesän aikana”, Tikkamäki jatkaa.

Taavetti−Lappeenranta-osuuden kattavassa parannushankkeessa valtatie 6 parannetaan pääosin nykyiselle paikalle keskikaiteelliseksi nelikaistaiseksi tieksi. Parannettava osuus on kokonaisuudessaan 28 km pitkä. Tästä 12 kilometriä on kokonaan uutta tietä, joka kiertää Jurvalan taajaman.

Valtatie 6 on Etelä-Karjalan pääyhteys. Tie palvelee sekä paikallista että pitkän matkan liikennettä, ja on samalla tärkein väylä teollisuuden raaka-aine- ja satamakuljetuksille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VT6:n allianssisopimus allekirjoitettiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat