Kokeile kuukausi maksutta

Espoon keskukseen lisää satoja asuntoja

Espoon keskuksessa Suviniityn alueen rakentaminen jatkuu. Alueelle rakennetaan kerrostaloja noin 450 asukkaalle.

Espoon keskuksessa Suviniityn alueen rakentaminen jatkuu. Alueelle rakennetaan kerrostaloja noin 450 asukkaalle.
Kuuntele juttu

Suviniitystä luvataan kehittyvän korkeatasoinen ja omaleimainen asuinalue aseman ja liikekeskuksen läheisyydessä. Asuinrakennusten keskelle tulee viihtyisät autottomat korttelipihat.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päättää 13.4. kolmen kerrostalotontin vuokrauksesta ja kahden kerrostalotontin varauksesta Suviniitystä.

Kolmelle tontille rakennetaan vapaarahoitteisia omistusasuntoja, yhdelle tonteista asumisoikeusasuntoja ja yhteen tulee nuorisoasuntoja. Alueelle tulee myös päiväkoti ja neuvola. Kohteen rakentaminen alkaa ensi vuoden alussa.

Kaupunki omistaa Suviniityn uuden asemakaava-alueen. Kaupunki järjesti alueen viidestä ensivaiheessa toteutettavasta tontista julkisen rakennusliikkeille ja rakennuttajille suunnatun hakumenettelyn. Suviniittyyn kohdistuvia hakemuksia saapui kaupungille kaikkiaan 16 kappaletta.

Suviniityn pysäköinti on keskitetty kahteen pysäköintilaitokseen, joista ensimmäisen rakentaminen alkaa tämän vuoden aikana. Pysäköintilaitokseen on suunniteltu mahdollisuutta ylimmän kerroksen vuokraamiseen kattoviljelyä varten.

Loput kaupungin omistamista asuinkerrostalotonteista tullaan luovuttamaan lähivuosien aikana, jolloin alue ja siihen liittyvät puistoalueet toteutuvat kokonaisuudessaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon keskukseen lisää satoja asuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat