Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin vanhin koulurakennus saneerataan

Helsingin vanhin koulurakennus Grundskolan Norsen saneerataan noin 15 miljoonalla eurolla.

Helsingin vanhin koulurakennus Grundskolan Norsen saneerataan noin 15 miljoonalla eurolla.

Norsenin koulurakennuksen perusparannus alkaa toukokuussa 2015. Kiinteistölautakunta valitsi perusparannuksen projektinjohtourakoitsijaksi NCC Rakennuksen.

Perusparannuksen piti alkaa kesällä 2014, mutta kevään 2014 kilpailutuksessa urakkavaiheen kustannukset ylittivät talousarvioon varatun rahoituksen. Kustannusten nousuun vaikuttivat kohteen vaativuus, sijainti ja kilpailutusajankohta. Hanke keskeytettiin tuolloin toistaiseksi.

Tilakeskus, HKR-Rakennuttaja ja opetusvirasto tarkensivat urakkasuunnitelmia ja muuttivat toteutustapaa kustannusten pienentämiseksi. Konservointitöiden laajuutta täsmennettiin sekä rakennusmenetelmiä ja -vaiheita muutettiin. Rakennuksen tekniset ominaisuudet pidetään kuitenkin koulutoiminnan nykyvaatimusten edellyttämällä tasolla.

Syksyllä 2014 tehdyssä toisessa kilpailutuksessa saadut rakennusurakan tarjoukset olivat edelleen korkeat. Kilpailutuksen jälkeen haettiin hankehinnan korotusta kaupunginvaltuustolta.

”Perusparannus tehdään vuonna 1880 valmistuneeseen, suojeltuun rakennukseen, joka vaatii normaalia enemmän entisöivää rakennustyötä. Kyseessä on Helsingin vanhin koulurakennus, joka on edelleen alkuperäisessä käytössään”, sanoo projektinjohtaja Sirpa Pylväs kiinteistöviraston tilakeskuksesta.

Perusparannuksen arvioidaan valmistuvan elokuuhun 2016 mennessä. Hankkeen arvonlisätön kustannusarvio on tammikuun 2015 kustannustasossa 14,9 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin vanhin koulurakennus saneerataan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat