Max Levander on Vuoden Nuori Konsultti

Rambollin Max Levander, 29, on valittu Vuoden Nuoreksi Konsultiksi. Tunnustuksen myönsi Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry vuosikokouksessaan 22.4.

Rambollin Max Levander, 29, on valittu Vuoden Nuoreksi Konsultiksi. Tunnustuksen myönsi Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry vuosikokouksessaan 22.4.

Insinöörin (AMK) koulutuksen saanut Levander on erikoistunut tietomallinnukseen. Hän on toiminut mallinnusvastaavana kaikissa viimeaikaisissa Rambollin huippuhankkeissa, kuten Helsingin Keskustakirjastossa ja Uudessa lastensairaalassa.

Levander vetää Rambollissa tietomallinnusosastoa, joka perustettiin vuoden 2014 lopussa hänen näkemystensä ja kehittämiensä uusien sisäisten toimintatapojen inspiroimina. Tietomallinnuksen avulla suunnittelukohteesta luodaan todellisuutta vastaavia virtuaalimalleja, joita hyödynnetään suunnittelu- ja rakennusaikana ja yhä enemmän myös kohteen käytön ja ylläpidon aikana.

”Max ja hänen osastonsa luo alalle uusia toimintamalleja, joilla projektien tuottavuutta saadaan parannettua hyvin konkreettisesti. Esimerkiksi Nya Karolinska Solna -sairaalahanke nopeutui useilla kuukausilla, kun Levanderin kehittämä työkalu lyhensi tietomallien konvertointiprosessia viikosta puoleen päivään”, SKOLin toimitusjohtaja Matti Mannonen sanoo.

”Rakennushankkeen onnistumisen ratkaisee lopulta se, kuinka paljon eri vaiheiden toimijat kommunikoivat keskenään. Tässä on vielä parannettavaa. Kun luomme projekteihin sellaisen ilmapiirin, että tieto on yhteistä ja saatavilla kaikille osapuolille samanaikaisesti arkkitehdeista talotekniikkasuunnittelijoihin, niin pääsemme parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen”, Levander sanoo.

Suunnitteluala kaipaa lisää nuoria osaajia

Vuoden Nuori Konsultti –kilpailu on suunnattu SKOLin jäsenyritysten korkeintaan 33-vuotiaille asiantuntijoille. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esille nuorten osaajien panosta suunnittelu- ja konsultointialalla ja jakaa tunnustusta alan parhaille osaajille.

Valinnan kriteereinä ovat oman urakehityksen lisäksi suunnittelu- ja konsultointialan uudistumisen edistäminen, kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantaminen, sekä uusien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen tutkimus- ja innovaatiotoiminnan avulla.

Nyt toista kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui kaikkiaan 34 suunnittelualan nuorta osaajaa. Finaalissa palkittiin myös 31-vuotias DI Katariina Laine Vahaselta ja 30-vuotias DI Ulla Marttila A-Insinööreiltä.

Sekä Mannonen että kilpailun nuoret finalistit toivovat suunnittelu- ja konsultointialalle lisää nuoria osaajia.

”Suomen kestävä tulevaisuus on suunnittelijoiden työpöydällä. Vaikka suunnittelu- ja konsultointityö ei ole yhtä näkyvää kuin toteutus, ovat suunnittelijat hankkeen onnistumisessa avainasemassa. Toteutus tehdään laadittujen suunnitelmien pohjalta, ja lopputulos kertoo onnistumisen”, Mannonen toteaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Max Levander on Vuoden Nuori Konsultti”

  1. No jos uusia tekijöitä kaivataan niin niitä löytyy kortistosta mielinmäärin.

Vastaa