Kokeile kuukausi maksutta

Naantalin 260 miljoonan euron CHP-voimalaitoshankkeen rakentaminen alkaa

Turun Seudun Energiantuotanto, A-Insinöörit, Insinööritoimisto AX-LVI ja YIT ovat allekirjoittaneet sopimuksen Naantalin CHP-voimalaitoksen allianssihankkeen toteutusvaiheesta.

Sopimuksen arvo YIT:lle on noin 45 miljoonaa euroa, ja koko hankkeen investointikustannus on noin 260 miljoonaa euroa. Hankkeen toteutusvaihe päättyy voimalaitoksen valmistumiseen vuonna 2017, mistä jatkuu takuuvaihe vuoteen 2019 saakka.

Hankkeessa pyritään käyttämään paikallista työvoimaa mahdollisuuksien mukaan. Allianssi työllistää toimihenkilöitä ja työntekijöitä noin 240 henkilötyövuoden verran. Ensimmäiset alihankintasopimukset on jo tehty paikallisten toimijoiden kanssa.

”Osa töistä toteutetaan YIT:n oman henkilöstön ja kaluston voimin, kuten esimerkiksi pohjanvahvistustyöt. Haemme ulkoa urakoitsijoita muun muassa maanrakennus-, betoni- ja lvis-töihin. Allianssin tavoitteiden mukainen suoriutuminen on ensisijaisen tärkeää kaikkien toteuttajien osalta, ja näihin seikkoihin kiinnitetään myös huomiota urakoitsijavalintoja tehtäessä. Yhtenä tavoitteena on, ettei työmaalla tapahdu yhtään tapaturmaa. Muut tavoitteet liittyvät muun muassa aikataulun pitoon, yhteistyön toimivuuteen ja laatuun”, yksikönjohtaja Anne Piiparinen YIT:ltä sanoo.

Naantalin CHP-voimalaitos on ensimmäinen teollisuuskohde Suomessa, jossa sovelletaan allianssimallia.

”Allianssin sisäinen yhteistyö on ollut hyvää kehitysvaiheen alusta lähtien, ja hyvän yhteistyön ansiosta on syntynyt uusia ideoita ja ratkaisuja, kun kaikki tekevät töitä saman pöydän ympärillä ilman perinteistä vastakkainasettelua. Uskon, että tavoitteellisesti alkanut yhteistyö jatkuu hyvänä myös toteutusvaiheessa”, Turun Seudun Energiantuotannon toimitusjohtaja Tapani Bastman kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Naantalin 260 miljoonan euron CHP-voimalaitoshankkeen rakentaminen alkaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat