Kokeile kuukausi maksutta

Oikeuskanslerilta huomautus Lahden kaupungille sisäilmaongelmista

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on antanut huomautuksen Lahden kaupungille, koska se ei puuttunut riittävän ripeästi sisäilmaongelmiin.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on antanut huomautuksen Lahden kaupungille, koska se ei puuttunut riittävän ripeästi sisäilmaongelmiin.

Oikeuskansleri muistuttaa, että viranomaisella on velvollisuus huolehtia sekä työntekijöiden että oppilaiden oikeudesta turvalliseen työskentely-ympäristöön.

Oikeuskanslerille tehdyn kantelun mukaan Launeen koulun henkilökunta oireili lukuvuoden 2012–2013 aikana toistuvasti. Jopa 20 opettajaa joutui jättämään työnsä sisäilmaan liittyvien terveysongelmien vuoksi.

Lahden kaupungin selvityksen mukaan vuonna 1964 rakennettua koulua oli vuosien mittaan remontoitu useasti, mutta sen kuntoon saaminen oli osoittautunut poikkeuksellisen hankalaksi. Rakennus asetettiin käyttökieltoon toukokuussa 2013.
Oikeuskanslerin mukaan väistötiloihin johtanut prosessi oli tarpeettoman hidas.

Oikeuskansleri antoi kaupungille huomautuksen myös julkisuuslain vastaisesta menettelystä, sillä kaupungin tilakeskus oli vuosien ajan kieltäytynyt antamasta koulun sisäilmaongelmiin liittyneitä asiakirjoja niitä pyytäneille. Oikeuskanslerin mukaan kaupungin olisi pitänyt tiedottaa koulun sisäilmaongelmista paremmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oikeuskanslerilta huomautus Lahden kaupungille sisäilmaongelmista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat