Kokeile kuukausi maksutta

Ruotsalainen eläkeyhtiö mukaan Keskon ja Ilmarisen yhteisyritykseen

Kesko ilmoitti perjantaina perustavansa kiinteistösijoitusyhtiön yhdessä eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja ruotsalaisen henkivakuutusyhtiö AMF Pensionsförsäkringin kanssa.

Uuden yhtiön omistukseen siirtyy esimerkiksi kauppakeskus Veturi Kouvolasta.

Ankkurikadun Kiinteistöt -niminen yhtiö omistaa, hallinnoi ja kehittää sille hankittavia, pääasiassa Kesko-konsernin käytössä olevia kauppapaikkoja.

Yhtiö hankkii Keskolta 34 kauppapaikkaa ja kaksi kauppakeskusta Suomessa ja Ruotsissa. Lisäksi se hankkii Kruunuvuoren Satama Oy:ltä yhden kauppakeskuksen ja Keskon Eläkekassalta kaksi kauppapaikkaa Suomessa.

Kokonaisuuteen kuuluvat kauppakeskukset Merituuli Espoossa, Karisma Lahdessa ja Veturi Kouvolassa. Kauppapaikoissa ja -keskuksissa toimii 15 K-citymarketia, 17 K-supermarketia, yhdeksän K-rautaa ja yksi Rautia K-maatalous. Kauppapaikoista kuusi K-rautaa sijaitsee Ruotsissa.

Hankittavien kauppapaikkojen ja -keskusten käypä arvo on yhteensä 652 miljoonaa euroa. Kesko-konsernin yhtiöiden omistamien kohteiden osuus tästä on 485 miljoonaa euroa. Keskolle syntyy järjestelystä sen toteutuessa noin 76 miljoonan euron kertaluonteinen myyntivoitto.

Kesko-konsernin yhtiöt vuokraavat yhteisyritykselle Suomessa myytävät kauppapaikat käyttöönsä 15 vuoden ja Ruotsissa 10 vuoden pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla. Kauppakeskuksissa Karisma ja Veturi konserniyhtiöt vuokraavat käyttämänsä tilat 5-15 vuoden vuokrasopimuksilla. Kesko-konsernin vuokravastuut kasvavat järjestelyn seurauksena 453 miljoonaa euroa. Vuokravastuita ei luokitella rahoitusleasingiksi.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruotsalainen eläkeyhtiö mukaan Keskon ja Ilmarisen yhteisyritykseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat