Kokeile kuukausi maksutta

Fennovoimalla kohtalon päivä

Fennovoiman pitää jättää ydinvoimalan rakentamislupahakemus tänään. Hankkeeseen vaaditaan 60 prosentin osuutta EU- tai Eta-maista olevilta omistajilta. Fennovoima vakuutti maanantaina 29.kesäkuuta, että yhtiö jättää rakentamislupahakemuksen tiistain 30. kesäkuuta aikana.

Fennovoiman pitää jättää ydinvoimalan rakentamislupahakemus tänään. Hankkeeseen vaaditaan 60 prosentin osuutta EU- tai Eta-maista olevilta omistajilta. Fennovoima vakuutti maanantaina 29.kesäkuuta, että yhtiö jättää rakentamislupahakemuksen tiistain 30. kesäkuuta aikana.

Energiayhtiö Fortum ilmoitti viime viikolla, että se ei ole saanut valmiiksi vesivoiman uudelleenjärjestelyä Venäjällä, mikä on vaatimuksena yhtiön osallistumiselle ydinvoimahankkeeseen. Fortumin osallistuminen turvaisi Fennovoima-hankkeen eurooppalaisuusasteen. Fortum suostuu ydinvoimahankkeen omistajaksi vain saadessaan enemmistöosuuden energiayhtiö TGC-1:n vesivoimatuotannosta venäläisyhtiön uudelleenjärjestelyssä.

Elinkeinoministeri Olli Rehn on painottanut, että Fennovoiman rakentamisluvan aikataulussa tai eurooppalaisen omistusasteen vaatimuksessa ei ole joustovaraa. Hakemuksen määräaika umpeutuu tiistaina 30. kesäkuuta kello 16.15.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Fennovoimalla kohtalon päivä”

  1. Näin ministerin painotukset taitavat jäädä vain mielistelypuheen tasolle.
    (Heh heh…ollaanhan me pojat jo tää sovittu rakennettavaksi…)

    Kohtalonpäivä taitaa olla vain ministeriemme uskottavuudella – vai olikos sitä enää niillä muutenkaan?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat