Lemminkäinen ei saanut ostettua hybridilainaansa takaisin haluamaansa määrää

Lemminkäinen Oyj ostaa 30.3.2012 liikkeeseen laskemaansa hybridilainaa takaisin käteisellä 27,1 miljoonan euron nimellisarvosta, mikä vastaa 38,7 prosenttia 70 miljoonan euron hybridilainasta.

Lemminkäinen Oyj ostaa 30.3.2012 liikkeeseen laskemaansa hybridilainaa takaisin käteisellä 27,1 miljoonan euron nimellisarvosta, mikä vastaa 38,7 prosenttia 70 miljoonan euron hybridilainasta.

Yhtiö oli aiemmin tiedottanut aikovansa ostaa lainaa takaisin 35 miljoonalla eurolla. Siten takaisinosto jää 7,9 miljoonaa euroa tavoitetta pienemmäksi.

Lemminkäisen sijoittajasuhdejohtaja Katri Sundströmin mukaan takaisinosto jää suunniteltua pienemmäksi, koska halukkaita myyjiä ei löytynyt riittävästi. Sitä ei voi pitää yllättävänä, koska hybridilainan korko on nykyisessä matalien korkojen maailmassa todella korkea, 10 prosenttia. Yhtiö on kuitenkin tyytyväinen takaisinoston lopputulokseen. Vaikka korko on korkea, eikä Lemminkäinen saanut ostettua lainaa takaisin haluamaansa määrää, sillä ei Sundströmin mukaan ole oleellista merkitystä yhtiön korkokulujen kannalta.

Kaupat toteutetaan hintaan, joka on 104,625 prosenttia velkakirjojen nimellisarvosta. Hintaan lisätään kertyneet korot kaupanselvityspäivään 17. kesäkuuta asti.

Lemminkäinen kuolettaa takaisinostetut velkakirjat, minkä jälkeen liikkeeseen jää 42,9 miljoonaa euroa vuonna 2012 liikkeeseen lasketusta hybridilainasta. Yhtiöllä on oikeus lunastaa tämä laina takaisin 30.3.2016. Nyt toteutettavan takaisinoston jälkeen Lemminkäisellä on liikkeellä hybridilainaa kaikkiaan 112,9 miljoonaa euroa, sillä yhtiö laski liikkeelle keväällä 2014 myös toisen 70 miljoonan euron hybridilainan. Sen korko on hieman matalampi, 8,75 prosenttia.

Hybridilaina on oman pääoman ehtoinen joukkovelkakirjalaina, joka on muita velkasitoumuksia heikommassa asemassa. Sitä käsitellään konsernin Ifrs-tilinpäätöksessä omana pääomana. Hybridilainan velkakirjanhaltijalla ei ole osakkeenomistajalle kuuluvia oikeuksia, eikä se laimenna nykyisten osakkeenomistajien omistuksia. Hybridilainan korot eivät myöskään näy yhtiön tuloslaskelmassa rahoituskuluina.

Sundströmin mukaan Lemminkäisen rahoituskulut ovat nyt menossa pienempään suuntaan. Viime vuonna nettorahoituskulut olivat yhteensä 37,9 miljoonaa euroa ja kasvoivat selvästi edellisvuoden 26,8 miljoonasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen ei saanut ostettua hybridilainaansa takaisin haluamaansa määrää”

Jätä kommentti