Kokeile kuukausi maksutta

YLE: Mikkeli saattaa rajoittaa autoilua keskustassa

Mikkelin kaupunki ryhtyy selvittämään kävelyn ja pyöräilyn helpottamista kaupungin keskustassa, kertoo YLE. Tavoitteena on tehdä Mikkeliin suunnitelma, miten pyöräillä ja jalan liikkumista voisi lisätä keskustassa.

Mikkelin kaupunki ryhtyy selvittämään kävelyn ja pyöräilyn helpottamista kaupungin keskustassa, kertoo YLE. Tavoitteena on tehdä Mikkeliin suunnitelma, miten pyöräillä ja jalan liikkumista voisi lisätä keskustassa.

”Tämä on taustoittava ja selvittävä hanke, jossa yritetään löytää aidosti Mikkeliin sopiva ratkaisu. Se voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi katujen jakamista tai jonkin katuosuuden erottamista pelkästään pyöräilijöille ja kävelijöille”, yleiskaavoittaja Eveliina Könttä sanoo.

Mikkelin kaupunki tarjoaa tiiviin ja hyvän kaupunkirakenteen, joka luo hyvät edellytykset kävelyn ja pyöräilyn suosimiseen erityisesti lyhyillä, alle viiden kilometrin matkoilla ympäri vuoden. Tarkoituksena on tehdä suunnitelma, jossa esitellään konkreettisia maankäyttöön ja infrastruktuuriin liittyviä toimenpiteitä kävely- ja pyöräilyverkoston synnyttämiseksi keskustaan ja taajamiin.

Aloite pyöräilyn ja kävelyn helpottamiseen keskustassa on tullut kaupunkilaisilta. Vaikka selvitystyötä tekemään palkataan konsultti, on kaupunkilaiset aikomus ottaa mukaan suunnitteluun.

Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt hankkeelle vuoden 2015 Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta. Hanke toteutetaan toukokuun 2015 ja huhtikuun 2016 välisenä aikana.

Lue tästä Ylen juttu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YLE: Mikkeli saattaa rajoittaa autoilua keskustassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat