Kokeile kuukausi maksutta

Yliopiston suurhanke nousi harjakorkeuteensa Tampereella

Tampereen yliopiston lääketieteen laitoksen käyttöön tulevan Arvo 2 -rakennuksen harjannostajaisia vietettiin torstaina 4. kesäkuuta Tampereella. Noin 25 000 bruttoneliön uudisrakennuksen rakennuttaja on Suomen Yliopistokiinteistöt ja projektinjohtourakoitsijana toimii NCC. Kohde valmistuu syksyksi 2016.

Tampereen yliopiston lääketieteen laitoksen käyttöön tulevan Arvo 2 -rakennuksen harjannostajaisia vietettiin torstaina 4. kesäkuuta Tampereella. Noin 25 000 bruttoneliön uudisrakennuksen rakennuttaja on Suomen Yliopistokiinteistöt ja projektinjohtourakoitsijana toimii NCC. Kohde valmistuu syksyksi 2016.

Rakennuksesta tehdään kestävän kehityksen periaatteiden mukainen, ja tavoitteena on rakennusten Breeam-ympäristöluokitusjärjestelmän mukainen ”Very Good” -taso.

Uudisrakennus sijoittuu lääketieteen ja terveystieteiden yksiköiden käytössä olevan Arvo-rakennuksen viereen. Arvo-rakennuksen tilat pysyvät pääosin ennallaan, ja rakennukset yhdistetään toisiinsa aula- ja ravintolatiloilla. Rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on noin 33 000 neliömetriä. Rakennusten pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Matti Mastosalo Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy:ltä.

Uudisrakennukseen sijoitetaan laboratorio-, opetus- ja toimistotiloja. Molempien rakennusten tilat ovat yhteiskäyttöisiä ja täydentävät toisiaan. Tiloja tulevat käyttämään Tampereen yliopiston lisäksi Tampereen ammattikorkeakoulu sekä Tampereen teknillinen yliopisto. Välittömässä läheisyydessä sijaitsevat myös Tampereen yliopistollisen sairaalan tilat. Yliopisto keskittää terveydenalan opetuksen ja tutkimuksen näihin tiloihin.

Suomessa ainutlaatuinen oppimisympäristö on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen oppimisympäristöhanke. Rakennukseen sijoittuvista taitotiloista kehitetään valtakunnallista terveysalan koulutuksen osaamiskeskusta. Ammattilaiset ja opetusryhmät voivat harjoitella yhteistoimintaa ja esimerkiksi potilaan elvyttämistä tai haavojen ompelua olosuhteissa, jotka vastaavat mahdollisimman tarkasti ensiavun tai leikkaussalin olosuhteita ja tilanteita.

”Tämä uudisrakennus on loistava esimerkki resurssiviisaudesta. Muun muassa yhteiskäyttöiset laboratoriot tuovat tehoa tämän ainutlaatuisen talon toimintaan. Tampereen lääketieteen opiskelulle sekä tutkimukselle tämä on suuri panostus ja tuo varmasti alueelle lisää kilpailukykyä”, Suomen Yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Mauno Sievänen toteaa.

Tampereen yliopiston rehtori Kaija Hollin mielestä Arvo-2:n rakentaminen on erinomainen esimerkki onnistuneesta osallistavasta suunnitteluprosessista, jota käyttäjien strategiset tavoitteet ovat ohjanneet.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yliopiston suurhanke nousi harjakorkeuteensa Tampereella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat