Ministeri Tiilikainen asuntomessuilla: puurakentamisessa valtavasti mahdollisuuksia

Vantaan asuntomessut tänään avannut maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen näkee puurakentamisessa valtavasti mahdollisuuksia. Nopeimmin puun käyttöä voi ministerin mielestä lisätä kaupunkirakentamisessa.

Kuva: Katri Hyväkkä
Ministeri Kimmo Tiilikainen

”Puukerrostalo on hyvä esimerkki puurakentamisen valtavista mahdollisuuksista. Nopeimmin puun käyttöä voidaan lisätä juuri kaupunkirakentamisessa. Myös korjausikään tulevien lähiöiden korjaamiseen puuelementtirakenteet tarjoavat hyviä ja edullisia ratkaisuja. Samalla edesautamme merkittävästi ilmastotavoitteiden saavuttamista”, Tiilikainen totesi.

Ministeri Tiilikainen korosti sääntelyn purkua puurakentamisen vauhdittamisessa. ”Edistämme puun käyttöä rakentamisessa muun muassa tarpeetonta sääntelyä purkamalla. Tällä hetkellä rakentamismääräykset hidastavat puun käytön kasvua. Kohtuuhintainen asuntotuotanto on mahdollista myös nostamalla puurakentaminen tasavertaiseksi muun rakentamisen rinnalle. Puuteollisuus on merkittävä osa biotaloutta, johon hallitus panostaa.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Ministeri Tiilikainen asuntomessuilla: puurakentamisessa valtavasti mahdollisuuksia”

 1. Tiilikainen aloittaa juuri odotetulla tavalla, kepulaisittain ja maatalousministerille sopivalla tavalla.
  TEM-ministeri Rehn näyttää ottaneen edistyksellisemmän linjan ja toimivan asuntopolitiikan edistäjänä.
  Toivotaan, että Rossilahti, jonka Tiilikainen nimitti selvitystehtävään (hyvä!), löytää surkeiden demariasuntoministerien jälkeen ulospääsyn VVO:n ja SATOn boikotoiman ARA-tuotannon vauhdittamiseen.

  1. KOVAn sivuilla on valmis ohjelma.

   1. Vuokra-asuntotuotannon ehdot pysyvästi kuntoon

   Oikeudenmukaisuus edellyttää, että pysyvästi kohtuuhintaisten asuntojen rakentamiseen osoitetaan pysyvästi kohtuulliset tukiehdot. KOVA haluaa käynnistysavustuksiin ja korkotukeen ennustettavuutta ja pitkäjänteisyyttä.

   2. Asuntokanta ajan tasalle korjausrakentamisella

   Korjausrakentamisen rahoitus- ja tukiehdot pitää tuoda samalla viivalle uudistuotannon kanssa. Suomessa on paljon rakennuskantaa, joka alkaa kipeästi kaivata peruskorjauksia. Asuinalueita ei saa päästää rapistumaan.

   3. Lisää tontteja kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille

   Suomi tarvitsee kunnianhimoisempaa asuntopolitiikkaa. KOVA haluaa työskennellä yhdessä kuntien kanssa kohtuuhintaisen asuntotuotannon edistämiseksi ja tonttien tarjonnan lisäämiseksi. Nykyiset tavoitteet kohtuuhintaisen asuntotuotannon lisäämiselle eivät riitä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat