Kokeile kuukausi maksutta

Järjestöt vaativat Fennovoiman torppaamista

Useat kansalaisjärjestöt vaativat, että Fennovoiman ydinvoimahanke on jätettävä historiaan. Elinkeinoministeri Olli Rehnille (kesk.) jätetyssä kannanotossa järjestöt myös muistuttavat, että hankkeelta puuttuu kansan tuki.

Useat kansalaisjärjestöt vaativat, että Fennovoiman ydinvoimahanke on jätettävä historiaan. Elinkeinoministeri Olli Rehnille (kesk.) jätetyssä kannanotossa järjestöt myös muistuttavat, että hankkeelta puuttuu kansan tuki.

Taloustutkimus Oy:llä teetetyn tutkimuksen mukaan hieman yli puolet suomalaisista hylkäisi Fennovoiman hakemuksen, kun hankkeen jatkon kannalla on alle kolmannes.

Kansalaisjärjestöjen mukaan yhtiölle hakemuksen täydentämiseen ja kotimaisen omistuspohjan paikkaamiseen myönnetty lisäaika koettelevat kansalaisten luottamusta oikeudenmukaiseen ja yhteistä etua ajavaan poliittiseen päätöksentekoon. Lisäajan turvin apuun löydettiin valtionyhtiöt Fortum ja Outokumpu puoliväkisin, ne huomauttavat.

Kannanotossa vaaditaan, että Fennovoiman sijaan on keskityttävä uusiutuvan energian investointeihin. Sen ovat allekirjoittaneet Pro Hanhikivi, Greenpeace, Keskustanuoret, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Naiset Rauhan Puolesta, Naiset Atomivoimaa Vastaan, Suomen Luonnonsuojeluliitto, Vasemmistoliitto, Vasemmistonuoret, Vihreät sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Järjestöt vaativat Fennovoiman torppaamista”

 1. ”Taloustutkimus Oy:llä teetetyn tutkimuksen mukaan hieman yli puolet suomalaisista hylkäisi Fennovoiman hakemuksen, kun hankkeen jatkon kannalla on alle kolmannes.”

  Mitä sitten? Varmaan aika moni vastustaisi turkistarhan perustamista omalle takapihalleenkin mutta jos luvat ovat tuleet valtiolta niin asiassa ei ole nokankoputtamista.

  ”Sen ovat allekirjoittaneet Pro Hanhikivi, Greenpeace, Keskustanuoret, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Naiset Rauhan Puolesta, Naiset Atomivoimaa Vastaan, Suomen Luonnonsuojeluliitto, Vasemmistoliitto, Vasemmistonuoret, Vihreät sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto.”

  Lol.

 2. Kannatan ydinvoiman rakentamista,erityisesti suomeen.
  Ongelmani oli löytää sähkösopimus jossaa luvataan toimittaa haluamaani ydinsähköä.
  Onneksi löysin,tosin vasta kolmanneksi halvin 36% ydinsähköllä.

  ainakin yksi suomalainen.

 3. Ei ydinvoimassa mitään vikaa ole. Mutta niin kauan kun Venäjä ja Put-in on mukana hankkeessa, kantani on ehdoton EI! Mitä vähemmän olemme riippuvaisia nimen omaan venäjästä missään asiassa, sen parempi. Miksi heidän kanssaan pitää lähteä yhteistyöhön juuri ydinvoimahankkeessa? Venäjä ja ydinvoima = perkeleen vaarallinen yhtälö.

  1. Mikä on sinun ratkaisusi energian tuottamiseen nykytilanteessa. Fennovoiman hanke olisi edennyt varmaan hyvin, jos Saksa ja saksalainen Eon eivät olisi pettäneet Fennovoimaa luopumalla hankkeestä. On selvää, että Eonin päätöksen takana on Saksan hallituksen tahto. Saksa päätti luopua ydinvoimasta ja ilmeisesti painosti Eonia luopumaan Fennovoimasta. Saksa pärjää kuulemma hyvin hiilivoimalla ja uudistuvalla energialla, mutta kuluttaja maksaa tuplahintaa suomalaiseen hintaan verrattuna.

 4. Kun katsoo järjestöjen nimiä, niin tietää, että ovat aina vastustamassa ydinvoimaa. Oli sillä kansan tuki tai ei. Kannattaa muistaa, että kyseessä ei ole valtiollinen hanke. Moni vastustajista suosisi mielellään esim tuulivoimaa, vaikka siitä maksetaan tuottajalle kolminkertaista hintaa markkinahintaan verrattuna. Sekö on järkevää energiapolitiikkaa?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat