Kokeile kuukausi maksutta

Skanska sai Turun kaupunginteatterin peruskorjaus- ja laajennusurakan

Skanska on allekirjoittanut sopimuksen Turun kaupunginteatterin peruskorjaus- ja laajennusurakasta. Työt aloitetaan elokuun aikana ja urakka valmistuu kesällä 2017.

Vuosien varrella ikääntynyt, ajanmukaistamisen tarpeessa oleva ja ahtaaksi käynyt Turun kaupunginteatteri peruskorjataan kauttaaltaan. Lisäksi teatteriin rakennetaan laajennusosat Urheilupuiston ja Aurajoen suunnille.

Urheilupuiston suuntaan sijoittuvat muun muassa verstastilat, tavaroiden vastaanottotilat sekä uusi Sopukka-näyttämö. Sopukka muuttaa laajennusosaan ja Pikkolo-näyttämö nykyisen Sopukan paikalle. Sopukka saa lisäksi uuden 250 hengen muunneltavan katsomon. Joen puolella näyttämötornia laajennetaan uudella takanäyttämöllä.

Vuonna 1962 valmistunut Turun kaupunginteatteri on rakennustaiteellisesti, kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus ja keskeinen osa Aurajoen kulttuurimaisemaa. Peruskorjauksen ja laajennuksen yhteydessä rakennuksen alkuperäistä olemusta vaalitaan ja muutostyöt tehdään siten, etteivät julkisivujen ja vesikaton perusmuodon rakennustaiteellinen ja kaupunkikuvallinen arvo ja tyyli tärvelly.

”Laajennusosien muotokieli myötäilee nykyisen rakennuksen arkkitehtuuria ja tematiikkaa tuoden mukaan kuitenkin 2000-luvun kerrostuman. Uudisosien ruostuva Corten-teräs antaa rakennukselle lämpimän tiilen sävyisen patinoituvan pinnan, joka istuu kauniisti vihertävän kuparin ja terrakotansävyisten tiililaattaseinien rinnalle”, arkkitehti Pauno Narjus LPR-arkkitehdit Oy:stä kertoo.

Urakan yhteydessä myös rakennuksen ilmanvaihto, sähkötekniikka ja valaistus uusitaan ja teatteritekniikkaa täydennetään. Lisäksi esteettömyyteen ja paloturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

”Turun kaupunginteatterin ajanmukaistaminen on Turun kaupungin lähivuosien suurin ja näkyvin tilahanke. Hanke osoittaa, että Turku panostaa korkeatasoiseen kulttuuriin kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 jälkeenkin ja se haluaa pysyä johtavana kulttuurikaupunkina myös jatkossa”, Turun kaupungin va. tilajohtaja Tuomas Koskiniemi sanoo.

”Tämä urakka on Skanskan Varsinais-Suomen yksikön historian suurimpia. Turun kaupunki on yksi tärkeimmistä asiakkaistamme, ja on hienoa tehdä yhteistyötä näin näkyvässä projektissa. Urakalla on myös merkittävä työllistävä vaikutus: työmaalla riittää puuhaa noin sadalle rakennusalan ammattilaiselle”, yksikön johtaja Olli-Pekka Otava Skanskasta toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska sai Turun kaupunginteatterin peruskorjaus- ja laajennusurakan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat