Kokeile kuukausi maksutta

UKI Arkkitehdit palkittiin Pietarsaaren aatekilpailussa

Oululainen UKI Arkkitehdit sai ensimmäisen palkinnon Pietarsaaren Siikaluodon yleisessä aatekilpailussa.

UKI Arkkitehtien voittanut ehdotus Siikaluodon vanhan teollisuusalueen uudeksi ilmeeksi.

Noin 40 henkeä työllistävän arkkitehtitoimiston ehdotus ”Rubicon” palkittiin Pietarsaaren kaupungin ja Componentan järjestämässä yleisessä arkkitehtuurikilpailussa. Siinä haettiin ideoita ja suunnitelmia keskellä kaupunkia olevan vanhan teollisuusalueen uudelleenkäyttöön.

Alueella pitkään ollut konepaja- ja valimotoiminta on nyt osittain loppumassa. Noin 25 hehtaarin laajuinen kilpailualue on suurin yksittäinen kehittämisalue Pietarsaaren ydinkeskustan tuntumassa.

Kilpailussa haettiin ratkaisuja, joilla eristynyt alue voitaisiin saada rakenteellisesti, toiminnallisesti sekä liikenteellisesti luontevaksi osaksi kaupungin keskustaa. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta alueesta halutaan tulevaisuudessa luoda viihtyisä ja aktiivinen kaupunginosa.

Voittaneessa ehdotuksessa alueelle on osoitettu esimerkiksi monipuolisia liikunta- ja hyvinvointipalveluja, harraste- ja tapahtumatiloja, jalkapallostadion ja noin 40 000 kerrosneliömetriä uutta asumista. Vanhojen teollisuuskiinteistöjen uudessa käytössä korostuvat eri toimintojen ja ihmisten välinen vuorovaikutus sekä näiden toimintojen väliset synergiat.

Maankäytön suunnittelua pyritään jatkamaan nyt voittaneen työn pohjalta ja asemakaavan muuttaminen on tarkoitus toteuttaa vaiheittain.

Uki Arkkitehdit voitti viime vuonna yleisen arkkitehtuurikilpailun Jyväskylän Kankaan vanhan paperitehtaan alueen suunnittelusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “UKI Arkkitehdit palkittiin Pietarsaaren aatekilpailussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat