Hallin varuskunta-alueelle uusi omistaja

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Hallin varuskunnan NxtVn Jämsä Oy:lle.  Kauppahinta on 450 000 euroa. Kaupan myötä uusi omistaja ottaa vastuulleen myös varuskunta-alueen mittavat hoito-, ylläpito-, korjaus- ja kehityskulut.

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Hallin varuskunnan NxtVn Jämsä Oy:lle.  Kauppahinta on 450 000 euroa. Kaupan myötä uusi omistaja ottaa vastuulleen myös varuskunta-alueen mittavat hoito-, ylläpito-, korjaus- ja kehityskulut.

Hallin varuskunta tyhjeni osana puolustusvoimauudistusta vuoden 2013 lopussa, minkä jälkeen varuskunnan tilat vapautuivat muuhun käyttöön. Alueella toimi aikaisemmin Ilmavoimien teknillinen koulu.

Myytyjen maa-alueiden pinta-ala on yhteensä noin 60 hehtaaria. Alueella on noin 25 rakennusta, muun muassa koulurakennus, asuntola, ruokala ja kasarmi.  Niiden bruttoala on noin 30 000 neliömetriä.  Rakennukset ovat pääosin 1970-luvulta.  Myytävän alueen viereen jää edelleen valtion omistukseen lentokenttä sekä Patrialle lentokoneitten sekä helikoptereiden huoltotoiminnat.

Hallin varuskunta-alue sijaitsee Jämsän kaupungissa, noin 25 kilometrin päässä Jämsän keskustasta. Tampereelle on matkaa noin 85 kilometriä ja Jyväskylään noin 80 kilometriä. Kohteen lähiympäristössä sijaitsee Hallin lentoasema, maa- ja metsätalousalueita sekä pientaloasutusta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 7 kertaa

7 vastausta artikkeliin “Hallin varuskunta-alueelle uusi omistaja”

  1. No niin, joku haistoi pikaisesti vastaanottokeskus-bisneksen. Pahoittelut Jämsälle.

  2. Jos ne pakolaiset suostuu tulemaan tänne Halliin keskelle Suomea, keskelle korpea, niin tervetuloa.

  3. NxtVn aikoo rakentaa datakeskuksen tuohon. Mutta toki monikansalliseen yritykseen otetaan syrjimättä kaikki ammattilaiset töihin. 🙂

  4. Datakeskus? Ei kai se data sitten jää tänne hyysättäväks meidän rahoilla? Pitäis ainakin Poliisin saada päättää, millaista dataa me tänne suostutaan ottamaan – ja kaikki muut datat lähetetään sinne, mistä ovat tulleetkin! Ei Ruotsikaan ota vastaan ihan mitä dataa tahansa, ja sittenkin niillä menee niin surkeasti…
    Ja sitten kuitenkin se väärä data luikertelee tänne Laillisen datan seassa, ja viekoittelee meidän naiset ja nuoret ties mihin!

  5. Kiitos aamun parhaista nauruista Jo on aikoihin eletty :). Loistava kiteytys!

  6. Ja auta armias jos kyse on siitä mobiilidatasta, joka älypuhelimin liikkuu! En ole kuullut siitä juuri mitään hyvää!

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi