Helsinkiin avataan neljäs maanalainen sähköasema

Helsingin Pasilaan avataan tiistaina uusi maanalainen sähköasema.

Ilmalantorin sähköaseman jakeluverkon 20 kV kaapelointeja.

Maanalainen asema vahvistaa lähialueiden sähkönjakelua ja parantaa sähkön toimitusvarmuutta.

Pasilan alueen lähitulevaisuuden voimakas kasvu ja rakentaminen edellyttää myös sähköasemakapasiteetin kasvattamista. Uusi sähköasema on rakennettu kokonaan luolatilaan maan alle reilun 30 metrin syvyyteen. Samassa tunnelissa Pasilan alapuolella sijaitsee myös Helenin kaukajäähdytysvarasto.

Helen Sähköverkolla on yhteensä 23 sähköasemaa eri puolilla kaupunkia. Ilmalantorin alle vihittävä asema on yhtiön neljäs maan alle rakennettu sähköasema. Muut sijaitsevat Punavuoressa, Kampissa ja Kluuvissa. Myös Meilahden ja Vallilan sähköasemilla on hyödynnetty maanalaisia tiloja.

Seuraava uusi sähköasema sijoittuu Kalasatamaan ja sen rakennustyöt käynnistyvät ensi keväänä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinkiin avataan neljäs maanalainen sähköasema”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat