Kokeile kuukausi maksutta

Maakuntakaavojen ja kuntien yhteisten yleiskaavojen vahvistusmenettely poistumassa

Ympäristöministeriö lähetti keskiviikkona 16. syyskuuta lausuntokierrokselle lakiesityksen, jonka mukaan maakuntakaavojen ja yhteisten yleiskaavojen vahvistamismenettely poistuu maankäyttö- ja rakennuslainsäädännöstä.

Ympäristöministeriö lähetti keskiviikkona 16. syyskuuta lausuntokierrokselle lakiesityksen, jonka mukaan maakuntakaavojen ja yhteisten yleiskaavojen vahvistamismenettely poistuu maankäyttö- ja rakennuslainsäädännöstä.

Esitys korostaa maakunnan liittojen itsehallinnollista roolia maankäytön suunnittelussa. Tavoitteena on nopeuttaa maakuntakaavoitukseen ja kuntien yhteiseen yleiskaavoitukseen liittyvää päätöksentekoa ja muutoksenhakua. Esitys lisää maakuntien ja kuntien vastuuta kaavoituksessa. Nykyisin ympäristöministeriö vahvistaa maakunnan liittojen laatimat maakuntakaavat.

Esitys lisää myös tarvetta viranomaisten väliseen vuorovaikutteiseen yhteistyöhön kaavoja laadittaessa. Tavoitteena on, että valtakunnalliset intressit voidaan ottaa ennakkoon huomioon maakuntakaavoituksessa ja kuntien yhteisessä yleiskaavoituksessa.

Vahvistusmenettelyn poistaminen rakennuslainsäädännöstä on mukana hallitusohjelmassa. Esitysluonnoksen lausuntoaika päättyy 21.10.2015.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Maakuntakaavojen ja kuntien yhteisten yleiskaavojen vahvistusmenettely poistumassa”

  1. Askel oikeaan suuntaan. Viranomaiskäytäntöjen kehitys kuitenkin vasta näyttää, onko muutoksesta hyötyä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat