Kokeile kuukausi maksutta

Päällysteiden kustannukset sukeltavat edelleen ja painavat maarakennus­kustannuksia

Maarakennusalan kustannukset laskivat elokuussa 0,3 prosenttia edelliskuuhun verrattuna. Vuoden takaiseen verrattuna alan kustannukset painuivat 2,5 prosenttia. Etenkin päällysteiden kustannukset olivat rajussa laskussa. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennusalan kustannusindeksistä.

Maarakennusalan kustannukset laskivat elokuussa 0,3 prosenttia edelliskuuhun verrattuna. Vuoden takaiseen verrattuna alan kustannukset painuivat 2,5 prosenttia. Etenkin päällysteiden kustannukset olivat rajussa laskussa. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennusalan kustannusindeksistä.

Kustannusten vuosimuutos vaihteli osaindekseittäin päällysteiden -14,9 prosentista kalliorakenteiden +2,0 prosenttiin. Päällysteiden kustannukset painuivat pelkästään yhden kuukauden aikana heinäkuusta elokuuhun 3,1 prosenttia.

Maarakenteet halpenivat vuoden aikana 1,4 prosenttia ja erillisindekseistä murskaustyöt 2,7 prosenttia.

Kokonaisindeksin laskuun vaikutti erityisesti bitumin sekä polttoaineiden ja energian halpeneminen viime vuoden elokuusta. Kustannusten laskua puolestaan hillitsi työvoimakustannusten nousu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Päällysteiden kustannukset sukeltavat edelleen ja painavat maarakennus­kustannuksia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat