Kokeile kuukausi maksutta

Rollock tuo markkinoille älylukon

Rollock on uusi, suomalainen helppokäyttöinen älylukko. Käyttäjän puhelin tai erillinen tunniste toimivat lukon avaimina. Kulkuoikeuksia hallitaan älypuhelimella, tabletilla tai ohjelmointikortilla. Älylukon toimitukset alkavat lokakuussa 2015.

Minimalistisesti muotoiltu Rollock opastaa käyttäjää patentoidulla valohelalla. Valkoinen valorengas helpottaa oven löytymistä myös pimeässä. Kun lukko avataan, valo muuttuu vihreäksi. Punainen valo taas viestittää, että ovi on automaattisesti takalukittu. Mikäli lukkoa yritetään murtaa, se hälyttää summerilla.

Rollockin patentoima kääntyvä telki avaa ja sulkee oven erittäin kevyesti. Myös ääni- ja energiatiiviys paranee.

Rollock on vakuutusyhtiöiden hyväksymä ja CE-hyväksytty älylukko. Se on suunniteltu koteihin sekä toimi- ja julkisiin tiloihin, kuten palvelutaloihin ja sairaaloihin – kohteisiin, joissa käytön helppous ja esteetön kulku ovat ensisijaisen tärkeitä.

”Älylukko on osa vauhdilla kasvavaa, globaalia IoT-ilmiötä (Internet of Things), joka muuttaa asumiskokemusta. Meidän roolimme on helpottaa ihmisten kulkua. Älylukon myötä ovesta tulee eräänlainen virtuaaliportaali, jonka voi avata tai sulkea etänä ja kulkua seurata älypuhelimella”, Rollock Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kankkunen kertoo.

”Patentoitu induktiivinen tehon- ja tiedonsiirto sekä mobiiliapplikaatiot mahdollistavat uudenlaisen oven käytön ja luovat uutta palveluliiketoimintaa.”

Rollock sai vuonna 2011 Turvallisuus-lehden ja Finnsecurity ry:n OHTO / Oikein hyvä turvallisuusoivallus -palkinnon. Rollock on myös palkittu FinnSec-messuilla Innovatiivinen tuote 2013 -kunniakirjalla.

Tekes on osallistunut Rollockin tuotekehityksen tukemiseen viiden vuoden ajan.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rollock tuo markkinoille älylukon”

  1. Sato on testannut Rollockia Helsingin jätkäsaaressa noin vuoden. Todellinen katastrofi. Järjestelmä ollut jatkuvassa korjaustilassa – mekaniikka ja digipuoli aivan lapsen kengissä. Ovet eivät aukea tai sitten mene lukkoon ja ihmiset pääsevät asuntoihinsa lukkosepän avustuksella. Kokemuksesta viisastuneena Rollockin systeemi puretaan, ovet vaihdetaan ja Abloyltä oikeat lukot tilalle.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat