Kokeile kuukausi maksutta

Terrafamen Lauri Ratia: kaivoksen ylösajo jatkuu, vaikka purkulupa puolittui

Vaasan hallinto-oikeus on puolittanut Terrafamen Sotkamon kaivosalueelta Nuasjärveen johdettavan purkuputken sallitun sulfaattimäärän tuhanteen tonniin kuukaudessa. Kiintiö on voimassa, kunnes pääasiaa koskevat valituksen on käsitelty, minkä Vaasan hallinto-oikeus arvioi tapahtuvan vuoden loppuun mennessä.

Kuuntele juttu

Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia sanoo tiedotteessa, että hallinto-oikeuden välipäätöksen vaikutusten tarkempi arviointi on parhaillaan käynnissä. Lyhyellä aikavälillä kaivoksen toiminnan ylösajo etenee hänen mukaansa suunnitellusti.

Terrafamen mukaan päätös merkitsee sitä, että syksyn aikana vesimäärä kaivoksella pysyy suunnilleen ennallaan. Yhtiön arvio on, että vesien varastoinnin riskitasoa ei siten päästä alentamaan aiemmin suunnitellussa aikataulussa.

Purkuputki valmistuu lokakuussa. Ratia kertoo tänään ilmestyneessä Rakennuslehdessä, että purkuputken käyttöönsaanti suunnitellussa aikataulussa on välttämätöntä vesien hallinnan varmalle pohjalle saattamisessa.

Ratia nimeää lähikuukauden ajaksi kolme keskeistä asiaa, jotka pitää saada toimimaan. Malmia pitää louhia suunniteltu määrä. Prosessi täytyy saada ajettua ylös siihen liittyvine huoltotoimenpiteineen, ja käynnissä olevat rekrytoinnit on saatettava loppuun.

Lisäksi pitää saada paikallisilta ihmisiltä sosiaalinen hyväksyntä siihen, että kaivoksella tehdään nyt oikeita asioita.

Ratia terveyttää valtion luottomiehenä Terrafamen, entisen Talvivaaran kaivostoimintaa.

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Terrafamen Lauri Ratia: kaivoksen ylösajo jatkuu, vaikka purkulupa puolittui”

  1. Voisinko joku asiantunteva ”vedenpuhdistaja” kertoa, onko mahdollista rakentaa Talvivaaran likavesille puhdistamo ja mitähän suuruusluokkaa kustannus on? Voisin kuvitella, että valtakunnasta löytyy asiantuntevia vastaajia. Kun koko ajan on esillä usean sadan miljoonan lisärahoituksen tarve, niin olisiko yksi samankokoinen erä osoitettavissa/ riittäisikö puhdistamolle (kun sellainen kuitenkin saatetaan tarvita).

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat