Kokeile kuukausi maksutta

Mikkelin monitoimiareena etenee kaupunginhallitukseen

Mikkeliin suunnitteilla oleva monitoimiareenahanke etenee marraskuussa Mikkelin kaupunginhallitukseen.

Mikkelin monitoimiareenan kokonaiskustannus olisi noin 17,9 miljoonaa euroa.

Hankkeen ohjausryhmä päätti maanantaina esittää hankkeen viemistä eteenpäin. Hanke olisi toteutuessaan Mikkelin kaupungin, ammattikorkeakoulun ja Suomen Nuoriso-opiston yhteinen.

Hankkeen kokonaiskustannus on 17,9 miljoonaa euroa. Suunnitellun hallin bruttopinta-ala on 8 800 neliömetriä, josta liikuntatilaa on 5 200 neliömetriä. Alkuvaiheessa hallin pääomistaja on Mikkelin Ammattikorkeakoulu, mutta 15 vuoden kuluttua hallin pääomistajuus siirtyy Mikkelin kaupungille.

Esitystä käsitellään marraskuussa Mikkelin kaupunginhallituksessa sekä valtuustossa, Mamk:in ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulujen hallituksissa sekä Suomen Nuoriso-opiston hallituksessa. Jos esitys hyväksytään, hallin rakentaminen voi alkaa heti.

Vuonna 2017 valmistuvaksi arvioitu areena olisi liikunnan, tapahtumien ja kulttuurin käyttöön tarkoitettu, joustava ja muunneltava monitoimihalli. Areenan suunnittelu- ja rakennusvaiheessa kiinnitetään erityistä huomiota rakennustekniikkaan ja tarkoituksena on tehdä areenasta puhtaan teknologian eli cleantechin malliesimerkki energiatehokkaaseen rakentamiseen

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mikkelin monitoimiareena etenee kaupunginhallitukseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat