Hakaniemen hallin peruskorjaus alkaa kevättalvella. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Hakaniemen kauppahalliin ei rakenneta kulkuyhteyksiä metroon

Helsingin Hakaniemen kauppahallin tammikuussa 2017 alkavan peruskorjauksen suunnittelu etenee Helsingin kiinteistöviraston mukaan aikataulussa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kauppahallin asiakkaille remontin luvataan näkyvän entistä viihtyisämpänä ja vanhaan asuunsa palautettuna interiöörinä, kun korjaus valmistuu syksyllä 2018.

Asiakkaille tehdään myös entistä paremmat, esteettömät kulkuyhteydet kauppahalliin. Remontin jälkeen hallissa voi asioida vaivatta lastenvaunujen kanssa, rollaattorilla ja pyörätuolissa.

Ei kulkuyhteyttä metroon

Kiinteistöviraston mukaan hallin korjaussuunnittelu on toteutettu niin, että kulkuyhteyksiä metroon ja toriparkkiin ei rakenneta eikä niiden kustannuksia sisälly korjaushankkeeseen. Yhteydet voidaan toteuttaa jälkikäteen, mikäli tulevaisuudessa niille on tarvetta.

Kauppahallin talotekniikka piiloutuu kellariin

”Suunnittelu vaatii keskustelua ja eri tarpeiden ja näkemysten yhteensovittamista,” kuvaa työtään projektinjohtaja Aulikki Korhonen kiinteistöviraston tilakeskuksesta.

Hallikauppiaat ovat valinneet keskuudestaan työryhmän, joka käy läpi korjaussuunnitelmia. Osapuolina ovat hallikauppiaiden ja Helsingin Tukkutorin lisäksi myös kaupunginmuseo, rakennusvalvonta, pelastuslaitos, ympäristökeskus ja esteettömyysasiamies.

Kauppahallin interiööri siistiytyy ja palautetaan alkuperäiseen asuun, kun seinillä ja katossa kulkevat putkistot ja laitteet puretaan. Hallikauppiaiden ja hallissa työskentelevien kannalta työympäristö kohenee, sillä peruskorjauksessa uusitaan ilmanvaihto ja lämmitysjärjestelmä, jolloin hallia vaivaavat lämpötilaerot tasaantuvat.

Ylimääräistä lämpöä tuottavat, meluavat kylmälaitteiden lauhduttimet siirretään kellariin.

Yrittäjien käyttöön rakennetaan uudet kylmäsäilytys- ja sosiaalitilat kellariin.

Väistötilojen suunnittelu on käynnissä ja väistötilojen paikka Hakaniemen torilla tai sen välittömässä läheisyydessä on mietinnässä. Väistötiloja tarvitsevat kauppiaat ovat tiedossa ja tiloja valmistellaan heidän tarpeidensa mukaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hakaniemen kauppahalliin ei rakenneta kulkuyhteyksiä metroon”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi