Kokeile kuukausi maksutta

Arvokiinteistö Helsingin ydinkeskustassa muunnetaan luksushotelliksi

CapMan Nordic Real Estate -rahasto ostaa Helsingin ydinkeskustassa, Vanhan kirkkopuiston reunalla osoitteessa Yrjönkatu 13 sijaitsevan arvokiinteistön. Toimistokäytössä oleva 7-kerroksisen kiinteistö saneerataan 150 huoneen luksushotelliksi, jota operoi Kämp Group.

CapMan Nordic Real Estate -rahasto ostaa Helsingin ydinkeskustassa, Vanhan kirkkopuiston reunalla osoitteessa Yrjönkatu 13 sijaitsevan arvokiinteistön. Toimistokäytössä oleva 7-kerroksisen kiinteistö saneerataan 150 huoneen luksushotelliksi, jota operoi Kämp Group.

Kiinteistön suunnitteli alun perin asuin- ja kirjapainokäyttöön arkkitehti Onni Tarjanne, jonka töihin lukeutuu useita tunnettuja rakennuksia Helsingin keskustassa, muun muassa Kansallisteatteri. Pinta-alaltaan 10 800 neliömetrin kiinteistön ensimmäinen nykypäivään säilynyt osa valmistui vuonna 1890, jonka jälkeen kiinteistöä on laajennettu useaan otteeseen. Toimistokäytössä rakennus on ollut 1970-luvulta saakka. CapManin mukaan kiinteistön pohjapiirrokset muuntuvat hyvin hotellikäyttöön.

Rakennus remontoidaan täysin ennen Hotel St. Georgen avaamista kesällä 2017. Kiinteistön rakennustyöt alkavat tammikuussa 2016. Muunnoshankkeen rakennuttajakonsulttina toimii Ramboll CM Oy ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkval Arkkitehdit Oy. Hotellin ilmeestä ja sisustussuunnittelusta vastaa ruotsalainen Stylt Trampoli, joka on suunnittelut Kämp Groupiin kuuluvan helsinkiläisen Klaus K -hotellin.

Vanhan kiinteistön käyttötarkoituksen muutoshankkeen ohella kiinteistön sisäpihan matalan rakennusosan päälle rakennetaan kaksi uutta kerrosta ja rakennuksiin tulee muutamia vähäisempiä hotellitiloja yhdistäviä lisärakennusosia. Kaikkiaan lisärakentamista tulee noin 800 kerrosneliömetriä. Siten rakennusten kokonaispinta-alaksi tulee noin 11 600 kerrosneliötä.

Uuteen hotelliin tulee 150 huoneen lisäksi uima-altaallinen spa, ravintola, cocktail-baari sekä sisäpihan talvipuutarha.

Kiinteistön remontointi tähtää Leed Platina -ympäristösertifikaattiin.

”Olemme suunnitelleet hanketta yli vuoden yhdessä Kämp Groupin kanssa”, CapMan Real Estaten partneri Juhani Erke kertoo.

Yrjönkatu 13 on CapMan Nordic Real Estate -rahaston 14. sijoitus ja kolmas Suomessa.

”Kauppa vastaa aktiiviseen arvonluontiin keskittyvää sijoitusstrategiaamme, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että koko kiinteistö on vuokrattu jo ennen rakennustöiden aloittamista”, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä ja senior partner Mika Matikainen sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Arvokiinteistö Helsingin ydinkeskustassa muunnetaan luksushotelliksi”

  1. Sinne sitten kelpaa majoittaa turvapaikkaturisteja.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat