Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Jätkäsaaren Bunkkerista suunnitteilla 13-kerroksinen maamerkki

SRV lähtee yhdessä Helsingin kaupungin kanssa uudistamaan Jätkäsaaren Bunkkeria. Tavoitteena on toteuttaa alueelle uusi 13-kerroksinen maamerkki, missä yhdistyvät monipuoliset liikuntatilat, uimahalli ja reilut 300 asuntoa.

SRV jätti joulukuussa Helsingin kaupungille ehdotuksen nykyisin varastona toimivan Bunkkerin uudistamisesta. Tarjous oli jatkoa aiemmin keväällä Helsingin kaupungin järjestämään kilpailuun, missä kaupunki etsi Bunkkerille ostajaa toteuttamaan rakennukseen alueen koululaisia, asukkaita sekä liikuntaseuroja palvelevat liikuntatilat ja uimahallin.

Kaupunki puolestaan sitoutuu vuokraamaan liikuntatilat kohteen kehittäjältä yli 20 vuodeksi.

Vaaditut liikuntatilat varaavat lähes puolet Bunkkerin noin 34 000 kerrosneliömetrin rakennusoikeudesta. Liikuntatilat koostuvat erilaisista palloilutiloista, kuntosalista ja muun muassa 300 metriä pitkästä, kenttiä ympäröivästä juoksuradasta.

Nykyisen Bunkkerin kolme ylintä kerrosta puretaan ja liikuntatilojen päälle rakennetaan kymmenen uutta asuinkerrosta, joiden lasitetuilta parvekkeilta avautuvat hulppeat kaupunki- ja merinäkymät. Hankkeen toteuttaminen edellyttää asemakaavamuutosta. Kohteen arkkitehtuuri yhdistää vanhan ja kaupunkikuvallisesti näkyvän ja tunnistettavan betonisen varastorakennuksen uuteen moderniin asuntoarkkitehtuuriin.

Bunkkerin toteutus etenee seuraavaksi viralliseen tarjousvaiheeseen. Hanketta ja tarjousta käsitellään vuoden 2016 alussa liikuntalautakunnassa ja kiinteistölautakunnassa.

Bunkkerin tonttia koskeva asemakaavamuutos on vireillä, ja se tulee kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn alkuvuodesta 2016. Samalla kaupunki valmistautuu myymään kiinteistön ja jäämään Bunkkeriin rakennettaviin liikuntatiloihin vuokralaiseksi. Rakennustyöt kohteessa aloitetaan kesällä 2017.

Kaupungille rakennettavat uimahalli- ja urheilutilat luovutetaan toukokuussa 2019 ja samaan aikaan valmistuvat myös ensimmäiset kohteeseen toteutettavat asunnot.

Bunkkeri rakennettiin vuonna 1972 sataman varastotilaksi.

SRV:llä on suunnitteilla Jätkäsaareen myös toinen kohde. SRV toteuttaa yhdessä Stora Enson kanssa puukortteli WoodCityn.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Jätkäsaaren Bunkkerista suunnitteilla 13-kerroksinen maamerkki”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat