Kokeile kuukausi maksutta

Pankinjohtajat odottavat asuntolainojen kysynnän kasvavan

Pankinjohtajat odottavat, että kotitalouksien asuntolainojen kysyntä kasvaa vuoden 2016 alussa. Johtajat arvioivat myös asuntojen remontointiin otettavien lainojen kysynnän kasvavan. Nämä seikat käyvät ilmi Finanssialan Keskusliiton pankkibarometrista.

Pankinjohtajat odottavat, että kotitalouksien asuntolainojen kysyntä kasvaa vuoden 2016 alussa. Johtajat arvioivat myös asuntojen remontointiin otettavien lainojen kysynnän kasvavan. Nämä seikat käyvät ilmi Finanssialan Keskusliiton pankkibarometrista.

Barometriin vastanneista pankinjohtajista 27 prosenttia ennakoi, että asuntolainojen kysyntä olisi vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä suurempaa kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana, kun taas 22 prosenttia vastaajista arvioi kysynnän supistuvan. Siten asuntolainojen tulevaa kysyntää kuvaava saldoluku on nyt +5. Saldoluku on heikentynyt selvästi edellisestä kyselystä, jolloin se oli +26.

Sen sijaan remontointia varten otettavien lainojen kysynnän pankinjohtajat ennakoivat olevan erittäin voimakasta. Asunnon remontointia varten otettujen lainojen kysynnän saldoluku on noin 40 plussan puolella, ja se on vahvistunut selvästi edellisestä kyselystä.

Pankinjohtajien mukaan kotitalouksien sijoitushalukkuus on yhä kasvussa. Tällä hetkellä asunto- ja kiinteistösijoitusten saldoluku (+5) on edelleen plussan puolella, kuten se on ollut jo kuusi vuosineljännestä peräkkäin, mutta saldoluku on kuitenkin nyt selvästi matalampi kuin edellisessä kyselyssä (+23).

Finanssialan Keskusliiton pankkibarometriin vastasi yhteensä 85 pankinjohtajaa, joista 44 hoitaa yritysasiakkaita ja 41 kotitalousasiakkaita. Barometrin kysely tehtiin joulukuussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pankinjohtajat odottavat asuntolainojen kysynnän kasvavan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat