Betset myi Venäjän liiketoiminnot

Betonielementtivalmistaja Betset on on allekirjoittanut sopimuksen kazakstanilaisen investorin kanssa Zao Betsetin koko osakekannan kaupasta. Betset keskittyy kehittämään Suomen ja Viron liiketoimintojaan.

Betonielementtivalmistaja Betset on on allekirjoittanut sopimuksen kazakstanilaisen investorin kanssa Zao Betsetin koko osakekannan kaupasta. Betset keskittyy kehittämään Suomen ja Viron liiketoimintojaan.

Betsetin arvion mukaan näkymät ja tulosennuste vuodelle 2016 säilyvät suhdanteeseen nähden hyvänä. Yrityskauppa parantaa yhdessä käynnissä olevan tehokkuusohjelman kanssa Betset-konsernin kannattavuutta vaiheittain vuodesta 2016 alkaen. Kaupasta johtuva kertaluonteinen alaskirjaus vaikuttaa oleellisesti vuoden 2015 konsernitilinpäätökseen.

”Toimintaympäristössä tapahtuneiden muutosten johdosta liiketoimintamme Venäjällä on ollut kannattamatonta lähes vuoden ajan, ja merkittävästi heikentynyt rupla on syventänyt tappiotamme. Betsetin tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Viron liiketoimintoja ja siksi päätimme luopua Venäjän liiketoiminnoista. Järjestely antaa entistä paremmat valmiudet liiketoimintojen kehittämiseen sekä asiakkaiden ja henkilöstömme tarpeiden kokonaisvaltaisempaan huomioimiseen”, Betset Oy:n hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos Hannu Löytönen sanoo.

Betsetillä on ollut Venäjällä yksi tehdas. Toimitusjohtaja Lasse Happonen sanoi Rakennuslehdelle (34/2015) näin Venäjän markkinatilanteesta:” Kapasiteetti on iso, mikä on ongelma, koska tilanne on markkinoilla vaikea.”

Suomessa Betsetillä on kolme tehdasta, Kyyjärvellä, Hämeenlinnassa ja Nurmijärvellä sekä valmisbetonitehdas Helsingissä. Happosen mukaan Suomessa Betset ottaa leipää varsinkin asuntorakentamisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Betset myi Venäjän liiketoiminnot”

Vastaa