Lemminkäinen rakentaa elinkaarimallilla kaksi koulua Kuopioon

Lemminkäinen rakentaa elinkaarimallilla kaksi koulua Kuopioon.

Karttulan yhtenäiskouluun tulee tilat 270 oppilaalle.

Sopimus sisältää Jynkän alakoulun sekä Karttulan yhtenäiskoulun ja päiväkodin sekä koulujen yhteyteen tulevien kirjastojen rakentamisen. Jynkän koulun rakennustyöt käynnistyvät tammikuussa 2016 ja koulu on määrä ottaa käyttöön kesäkuussa 2017. Karttulan yhtenäiskoulun rakentaminen aloitetaan toukokuussa 2016 ja koulu valmistuu syyskuussa 2018.

Hankkeiden yhteenlaskettu kokonaisarvo on noin 42 miljoonaa euroa.

Sopimukseen sisältyy rakennusten suunnittelu ja toteutus. Tämän lisäksi rakennusten hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat Lemminkäisen vastuulla 20 vuoden palvelujakson ajan.

Jynkän alakouluun tulee tilat 540 oppilaalle, pinta-alaa on yhteensä 5 166 bruttoneliötä. Karttulan yhtenäiskouluun tulee tilat 270 oppilaalle ja päiväkotiin 40 lapselle. Karttulan koulussa ja päiväkodissa on pinta-alaa yhteensä 6 380 bruttoneliötä.

”Luomme koulujen alueelle toiminnallisen keskuksen, joka palvelee oppilaiden ja opettajien lisäksi alueen asukkaita”, Suomen talonrakentaminen -liiketoimintasegmentin johtaja Pauli Mäkelä kertoo.

Lemminkäinen rakentaa parhaillaan elinkaarimallilla kouluja myös Hollolaan, Porvooseen ja Pudasjärvelle, jossa on rakenteilla samalla mallilla myös palvelukoti. Lemminkäinen on rakentanut elinkaarikohteita viime vuosina myös Ouluun ja Kuopioon.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen rakentaa elinkaarimallilla kaksi koulua Kuopioon”

 1. Kuvan tekijän tiedot puuttuvat (liekö joku arkkitehtitoimisto?).

  Sinänsä puuttuminen ei yllätä yhtään, Sanomahan ei arkkitehtien kohdalla halua noudattaa hyvää journalistista tapaa mainita esimerkiksi kuvan tekijä tai tekijänoikeuden haltija.

  Räikein esimerkki on takavuosina ollut Hesarin jutussa Shanghain paviljongin suunnittelukilpailun voitosta, jossa oli Hesarin valokuvaajan ottama valokuva arkkitehtitoimisto JKMM:n havainnekuvasta – jutussa mainittiin valokuvaaja muttei arkkitehtia.

  Pitäkää tunkkinne!

  1. Pitäisin todennäköisenä elinkaarisopimuksen perusteella, että Lemminkäinen on tilannut suunnittelun ilman arkkitehtikilpailua, jolloin kuvien oikeudet omistaa ensin Lemminkäinen ja sen jälkeen tilaaja eli arkkitehtitoimistoa ei edes tarvitse mainita.

   P.S. Eipä tuommoisen kuvan tehnyt varmaan edes halua nimeään julkisuuteen 😉

 2. Kyse kai pitäisi olla hyvistä tavoista. Junttimaasea on julttikulttuuri. Hyviin tapoihin kuuluu mainita tekijät. Jos kirjan kustannusoikeudet omistaa vaikkapa WSOY niin kyllä kirjailija mainitaan kannessa. Vaikka em. . logiikan mukaan riittäisi vain kustantajan mainitseminen.

Jätä kommentti