Projektit Rakennuslehti Ei kommentteja

Metropolian kampuksen louhintatyöt alkavat helmikuussa Helsingin Myllypurossa

Metropolian kampuksen rakentamisen aloituspäivä lähenee Helsingin Myllypurossa. Hankkeen louhintatyöt päästään aloittamaan helmikuussa, jos urakoitsijan valinta menee läpi kiinteistölautakunnassa 14.1. Kiinteistövirasto ehdottaa urakoitsijaksi Louhintahiekka Oy:tä.

Myllypuron ytimeen rakennettava korkeakoulukampus palvelee aikanaan 6 000 opiskelijaa ja 500 henkilöstöön kuuluvaa asiantuntijaa. Tavoitteena on luoda innostava ja avoin oppimisen verkosto, joka lisää koko alueen elinvoimaisuutta. Valmistuttuaan kampus on Metropolian neljästä kampuksesta suurin.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi viime keväänä hankesuunnitelman, jonka mukaan kaupunki investoi Myllypuron kampuksen rakentamiseen noin 165 miljoonaa euroa. Hanke on laajuudeltaan 56 000 br-m² eli yli kolmanneksen keskustakirjastoa suurempi.

Myllypuron kampuksen rakentamisen valmistelu alkoi marraskuussa puiden kaadolla. Noin miljoonan euron arvoisen louhintatyön on määrä valmistua toukokuussa. Louhintavaiheen rakennuttajana toimii Ramboll CM Oy.

Suunnitelmien mukaan kampuksen ensimmäinen Kehä I:n puoleinen osa valmistuu vuonna 2018 ja loppuosa vuonna 2019. Myllypuroon siirtyvät Metropolian sosiaali- ja terveysala, rakennusala, korkeakoulun johto ja keskitetyt yhteiset toiminnot. Kampukselle tulee lisäksi koulutustoimintaan tarvittavia liikunta-, terapia- ja laboratoriotiloja. Palveluista kirjasto ja Positia-hyvinvointipalvelut tulevat myös asukkaiden käyttöön.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia