Kokeile kuukausi maksutta

Uponor ostaa tamperelaisyrityksen

Talotekniikkajätti Uponor ostaa kasvunsa alkuvaiheessa olevan tamperelaisyrityksen koko osakekannan.

Vuonna 2012 perustettu NWater on erikoistunut reaaliaikaiseen vedenlaadun seurantaan. NWaterin kehittämä tekniikka on vielä kehitysvaiheessa, mutta Uponor tähtää sen kaupallistamiseen lähivuosina.

Yrityksen kehittämä tekniikka perustuu vedessä olevien hiukkasten ja mikrobien havaitsemiseen ja mittaamiseen. Tosiaikaisesti tapahtuma mittaus tapahtuu tunnistimien avulla.

”Vedenlaatua mitataan nykyään pääasiassa vesinäytteistä, joiden tulokset saadaan usein vasta päivien kuluttua näytteenotosta. Uuden NWater-teknologian ansiosta vedenlaatua voidaan seurata reaaliaikaisesti ja luoda häiriötilanteisiin varhaisen varoituksen järjestelmä. Kriittisissä tapauksissa kuluttajia voidaan varoittaa nopeasti, mikä vähentää vedenjakelun riskialttiutta nykyisestä. Kuluttajien terveydellä ja kustannuksilla mitattuina hyödyt voivat olla valtavat”,Uponorin Ilari Aho toteaa. Hän vastaa yhtiön uuden liiketoiminnan kehittämisestä.

Tekniikka sopii esimerkiksi kunnallisille vesilaitoksille, mutta myös teollisuuden ja kotitalouksien käyttösovellukset ovat mahdollisia. Uusi tekniikka on edullista käyttää.

”Reaaliaikaisen mittauksen avulla jakeluverkostoa hallinnoivat voivat saada internetin välityksellä jatkuvasti tietoa veden ja jakeluverkoston laadusta. Samalla saadaan esimerkiksi välitöntä palautetta jakeluverkostoon tehdyistä muutoksista. Tällä voi olla erityisen ratkaiseva merkitys herkissä käyttökohteissa, kuten sairaaloissa, vanhainkodeissa tai palvelukeskuksissa”, NWaterin kehitys- ja tutkimuspäällikkö Esa Hämäläinen kertoo.

Myyjinä on viisi yksityistä suomalaissijoittajaa, joista kaksi jatkaa yrityksen palveluksessa. Muita kaupan yksityiskohtia ei julkisteta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Uponor ostaa tamperelaisyrityksen”

  1. Käyköhän tässä samoin kun kwh pipe:n kanssa kävi. Väki pihalle.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat