YBT alkaa valmistaa betonielementtejä Haaparannassa

YBT Oy:n ruotsalainen tytäryhtiö YBT Sverige AB on ostanut Haaparannan teollisuusalueelta lähes kahden tuhannen neliön tuotantotilat, joissa yritys aloittaa betonielementtien valmistuksen ensi kesään mennessä.

YBT remontoi tuotantotiloja Haaparantaan.

Tuotantotilat ovat olleet viime vuosina teräspajakäytössä. ”Tuotantotilat mahdollistavat monipuolisen ja tehokkaan betonivalmisosatuotannon, ja YBT investoi merkittävästi tehtaan tuotantolinjoihin nopealla aikataululla. Tuotannon käynnistyttyä uusi tehdas työllistää 15 henkilöä”, YBT:n toimitusjohtaja Juha Alapuranen sanoo.

YBT Sverige AB:n myyntityöstä vastaa DI Krister Jansson, joka on alan pitkän linjan ammattilainen. Jansson on ollut avainasemassa YBT:n Ruotsin toiminnoissa jo yli kymmenen vuotta.

Ylitorniolla perustettu YBT on jo pitkään toiminut Ruotsin betonielementtimarkkinoilla. ”Suurin osa merkittävistä referenssikohteistamme löytyy Ruotsista. Olemme tehneet teollisuuteen mm. LKAB:lle, SCA:lle ja Söderenergille suurtoimituksia suunniteltuna, toimitettuna ja asennettuna. Myös matkailurakentamisen näyttävin kohde, Copperhill Mountain Lodge, löytyy Åresta”, Alapuranen sanoo.

Haaparannan tehtaan perustaminen on tärkeä askel YBT:n strategisessa tavoitteessa palvella asiakkaita suunnittelusta asennukseen.

”Haaparannan tehdas vahvistaa edelleen asemaamme Ruotsin markkinoilla. Tavoitteemme on tarjota tuotteitamme ja palveluitamme helpommin paikallisten saataville. Haluamme lähemmäs asiakasta myös Ruotsissa.”

YBT:n Suomen tehtaat sijaitsevat Ylitorniolla, Raahessa ja Kuhmossa. Yrityksen palveluksessa työskentelee nykyään 50 betonialan ammattilaista, ja yrityksen tuotannosta noin puolet on jo yli kymmenen vuoden ajan toimitettu Ruotsin markkinoille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YBT alkaa valmistaa betonielementtejä Haaparannassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat