Saton ison vuokrakohteen arkkitehtuurikilpailu ratkesi

Helsingin Herttoniemenrantaan toteutettavan ison vuokratalokohteen arkkitehtuurikilpailun on voittanut Arkkitehdit Soini ja Horto Oy ehdotuksellaan ”Kutteri”. Kilpailu järjestettiin kutsukilpailuna.

Sato suunnittelee käynnistävänsä 135 vuokra-asunnon kohteen rakennustyöt vielä tämän vuoden puolella. Laivalahdenkaari 1:n korttelin vuokra-asunnot valmistuvat arviolta alkuvuonna 2018. Korttelin kivijalkaan valmistuvat tilat myös Suomen Lähikauppa Oy:n elintarvikemyymälälle.

”Halusimme yhdessä Helsingin kaupungin kanssa löytää tonteille ja niiden välissä sijaitsevalle puistikolle arkkitehtonisesti korkeatasoisen ja asukkaita innostavan suunnitelman. Soinin ja Horton voittajaehdotus on raikas ja moderni: se sopii vaivattomasti ympäristöönsä, mutta herättää silti positiivisesti huomiota”, Saton maanhankintapäällikkö Maarit Tuomainen sanoo.

”Kävelymatkan päässä metroasemasta sijaitsevat vuokra-asunnot ovat kysyttyjä ja pidettyjä, ja sopivat siksi Saton asuntoportfolioon erinomaisesti. Tulevat kodit vastaavat kysyntään myös kokonsa puolesta, sillä suurin osa asunnoista on yksiöitä ja kaksioita.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Saton ison vuokrakohteen arkkitehtuurikilpailu ratkesi”

  1. Mitenköhän on: ovatko huoneistot minimissään 20 m2 ja esteettömiä?

    1. Kauheaa kyykyttämistä se olisikin tarjota mahdollisuus vuokrata normaalia edullisempi asunto, vieläpä sellainen, jonka pienestä pinta-alasta puolet ei kulu eteiseen & kylpyhuoneeseen.

      Mutta ei huolta, todennäköisesti tämän Herttoniemenrannan kohteen asuntojen koot alkavat sieltä 30m2 tienoilta ja vuokrat jostain 800 eurosta.

  2. Niinpä, toivottavasti ovat kunnollisia asuntoja eivätkä alimittaisia miniasuntoja, joissa ihmisiä kyykytetään ja nyhdetään ylihintaa muutamasta neliöstä… Sitä riittää muuallakin. 20 neliöstä ei montaa neliötä jää käyttöön kun siitä otetaan ereinen, kylpyhuone, keittiökalusteet yms pakolliset pois…

  3. Ei kyllä valmistu 2018. Pohjatöitäkään ei vielä ole aloitettu (heinäkuu 2017).

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi