Kokeile kuukausi maksutta

Citycon ja Lehto tekivät esisopimuksen kauppakeskus Lippulaivan rakentamisesta

Citycon Finland Oy ja Lehto Group Oyj ovat allekirjoittaneet esisopimuksen Espoonlahdessa sijaitsevan kauppakeskus Lippulaivan kehityshankkeesta.

Esisopimuksen mukaisesti kehityshanketta valmistellaan Cityconin ja Lehdon sekä hankkeen suunnittelijoiden tiiviissä yhteistyössä. Tavoitteena on, että lopullinen urakkasopimus voitaisiin tehdä alkusyksyllä 2016.

Lehto Group -konserniin kuuluva Rakennusliike Lehto Oy toimii hankkeen toteuttajana kvr-urakkana, kertoo sopimusneuvotteluista vastannut liiketoimintajohtaja Jaakko Heikkilä. ”Yhtiö on aiemmin toteuttanut useita kauppakeskuksia, mutta Lippulaiva on yhtiömme suurin urakka.”

Hankkeen tavoitteena on, että kauppakeskus sisältää metroaseman, linja-autoaseman, maanalaisen pysäköintihallin ja asuntoja. Kauppakeskuksen tarjonnassa painottuvat laaja päivittäistavarakaupan tarjonta, julkiset ja yksityiset palvelut sekä monipuolinen ravintola- ja kahvilamaailma. Lippulaivan yhteyteen rakennetaan noin 550 asuntoa, yhteys metroon, bussiterminaali ja 1 400 autopaikkaa.

”Tavoitteenamme on rakentaa espoonlahtelaisia palveleva kokonaisuus, joka painottuu erinomaisiin päivittäistavarakauppoihin, monipuolisiin julkisiin ja yksityisiin palveluihin sekä monipuoliseen ravintolatarjontaan. Julkinen liikenne integroidaan osaksi kokonaisuutta”, Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén kertoo.

Lehdon tehtävänä on visuaalisten ja toiminnallisten tavoitteiden lisäksi auttaa Cityconia löytämään hyvät taloudelliset edellytykset hankkeen toteutukselle.

Lippulaiva

Hankkeen bruttoala 170 000 bruttoneliömetriä
Vuokrattavaa liiketilaa noin 41 000 neliötä
Liiketiloja noin 90 kappaletta
Bussiterminaali noin 4500 bruttoneliömetriä
Metron tilat noin 5500 bruttoneliömetriä
Asunnot; 7 kappaletta lamellitaloja, yhteensä 38 000 bruttoneliömetriä
Pysäköintipaikkoja noin 1400
Sisältää Espoonlahden metroaseman ja linja-autoterminaalin
Rakennusaika 2016-2020

Osa liikkeistä sijoittuu noin 10 000 neliön väistötilaan

Hankkeen toteutuminen vaatii, että rakentamisen ajaksi tehdään väistötila, johon sijoittuu osa kauppakeskuksen liikkeistä. Pikkulaivaksi nimetyn tilapäisen liiketilan koko on noin 10 000 neliötä.

”Tämän tarkoituksena on turvata lähialueen asukkaille arjen asioinnin palvelut ja vuokralaisille liiketoiminnan jatkuvuus myös Lippulaivan hankkeen aikana”, Alén sanoo.

Lehto Group -konserniin kuuluva Rakennuskartio Oy ostaa hankekokonaisuuteen kuuluvat seitsemän erillisen kerrostalon rakennusoikeuden samassa yhteydessä. ”Asuntojen tulee olla tyylikkäitä, toimivia ja sijaintiinsa nähden edullisia”, Lippulaivan asuntojen hankekehityksestä vastaava johtaja Markus Myllymäki kertoo.

Yhtäaikainen asuntojen rakentaminen kauppakeskuksen kanssa tuo omat haasteensa. Länsimetron toinen vaihe valmistuu vuonna 2020. Tavoitteena on, että uudistettu kauppakeskus Lippulaiva ja asunnot ovat silloin valmiina.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Citycon ja Lehto tekivät esisopimuksen kauppakeskus Lippulaivan rakentamisesta”

  1. ON HYVÄ ASIS JOS RAKENNUSLIIKE LEHTO GROUP LISTAUTUU PÖRSSIN

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat