Lehto Group kaavailee listautumista Helsingin pörssiin

Rakennus- ja kiinteistöalan konserni Lehto Group Oyj suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin.

Rakennus- ja kiinteistöalan konserni Lehto Group Oyj suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin.

Listautumisen tavoitteena olisi erityisesti mahdollistaa yhtiön strategian menestyksekäs toteuttaminen ja kasvun rahoittaminen, jonka tukemiseksi yhtiö tavoittelisi myös uuden pääoman keräämistä osakeannilla. Lisäksi listautumisen odotettaisiin parantavan Lehto Groupin tunnettuutta ja uskottavuutta sen nykyisten ja uusien asiakkaiden, yhteistyötahojen ja sijoittajien keskuudessa. Listautumisen odotettaisiin myös edistävän yhtiön mahdollisuutta käyttää omia osakkeita sen strategiaa tukevien yrityskauppojen rahoittamisessa.

”Toimintaamme ohjaa merkittävästi kehittämämme talousohjatun rakentamisen toimintamalli, jossa vahvalla suunnittelun ohjauksella ja moduuleihin perustuvilla innovaatioilla pyrimme tehostamaan rakentamisen yleisiä käytäntöjä, tuottamaan asiakkaalle merkittäviä aika- ja kustannushyötyjä sekä varmistamaan rakentamisen korkean laadun”, Lehto Groupin toimitusjohtaja ja perustajaosakas Hannu Lehto sanoo.

Yhtiön näkemyksen mukaan talousohjatun rakentamisen toimintamalli luo sille kilpailuetua. Talousohjatun rakentamisen kulmakivet ovat:

  • Vahva osaaminen hankekehityksessä ja myynnissä
  • Aktiivinen suunnittelun ohjaus
  • Suoraviivainen prosessi asiakkaille
  • Itse kehitetyt rakentamisen innovaatiot
  • Yrittäjämäinen johto ja nopea päätöksenteko

Lehto Groupin päätoimiala on rakennusurakointi, minkä lisäksi yhtiö valmistaa myös rakennuselementtejä ja -moduuleja pääosin omaan käyttöönsä sekä harjoittaa kiinteistökehitystä.

Lehto Group rakentaa toimitiloja ja hyvinvointitiloja valtakunnallisesti. Asuntorakentamisen pääpainopiste on pääkaupunkiseudulla, minkä lisäksi yhtiöllä on toimintaa valituissa kasvukeskuksissa. Korjausrakentamisessa toiminta on keskittynyt pääkaupunkiseudulle ja Uudellemaalle, mutta käyttötarkoituksen muutoskohteita yhtiö voi toteuttaa valikoidusti myös muualla Suomessa.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kempeleessä, ja sillä on myös tytäryhtiö Ruotsissa. Yhtiöllä on neljä omaa tuotantolaitosta, joista olemassa oleva Merijärven, Oulaisten ja Oulun tuotanto on tarkoitus yhdistää Oulaisiin rakenteilla olevaan suurempaan tuotantolaitokseen vuoden 2016 aikana. Yhtiön palveluksessa oli tilikauden 2015 päättyessä 423 henkilöä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 9 kertaa

9 vastausta artikkeliin “Lehto Group kaavailee listautumista Helsingin pörssiin”

 1. Merkillinen tilanne ruottalaiset jarruttele kasvua ja ohjaavat konsernien pääomat muille markkinoille ja yllättäen kurjasti hoidettu talousalue tarjoaa kannattavia kasvumahdollisuuksia paikallisille yrityksille. Toimisikohan tämä muillakin toimialoilla.

  1. Ruotsalaisten kannalta tilanne on ihan luonnollinen. Ruotsissa on suorastaan tulikuumat markkinat, joten kaikki investointirahat kannattaa sijoittaa sinne. Suomen yhtiöt saavat nyt tyytyä kannattavuuden parantamiseen ilman kasvusuunnitelmia. Maakunnistakin vetäydytään nyt paremmin vetäville markkinoille. Samaan aikaan kun vielä YIT rypee Venäjän ongelmissa ja joutuu Lemminkäisen tavoin keskittymään nopeaan pääoman kiertoon, niin tilaa jää hyvin maakuntien keskisuurille haastajille. Ne ovat ottaneet tuon tarjotun tilan hyvin haltuunsa eli rakennusmarkkinat ovat harvinaiset terveet ja toimivat.

   1. Maalaisjärkeä on näihin Helsingin ja Espoon kaavoituksen helmien kyseenalaistajiksi kaivattukin, toivottavasti kehitys jatkuu.

    1. Tämän H.L käytöskoulutus on pahasti kesken.

   2. Useampi entinen maakunnallinen rakennusyhtiö on laajentanut tai laajentamassa toimintaansa Suomen pääkaupunkiseudun lisäksi myös Ruotsiin. Uutisessa mainittu Lehto Group, on yksi näistä toimijoista, joilla on toimintaa nykyisin myös Ruotsissa.

 2. Osakeannissa yhtiö kerää pääomaa uuden tuotantolaitoksen rakentamiseen Oululaisiin Oulun eteläpuolelle.

  Miksi juuri Oulaisiin?

  ”Siellä on saatavissa hyviä työntekijöitä, jotka lukevat Maaseudun Tulevaisuutta eivätkä rakennusalan työehtosopimusta”, Huuskonen heittää.

  Taitaa aiheuttaa Rakennusliitossa väristyksiä. Vaikka onhan MT:lla enemmän lukijoita kuin rakennusalan tessillä.

 3. Hyvä että edes joku yrittää pölyttää tätä järjettömän kallista ja huonolaatuista rakentamiskulttuuria uusilla ideoilla. Keskittykööt svenssonit rakentamaan Ruotsissa, ja suomalaiset Suomessa. Tervetuloa Etelään rakentamaan halvemmin !

  1. Toiveajattelua. Kyllä rakentamisesta kaikki repivät sen rahan mikä vain on saatavissa. Se on bisnestä – ei kutsumustoimintaa.

  2. aika keskiaikainen asenne sinulle tuo suomalaiset suomessa ja ruotsalaiset ruotissa. varmaan tuon asenteen vuoksi suomen talous sakkaakin tällä hetkellä pahasta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat