Kokeile kuukausi maksutta

Lemminkäinen urakoi sairaalan kansirakenteen Turussa

Lemminkäinen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ovat sopineet Tyksin eli Turun yliopistollisen keskussairaalaan T3-rakennuksen kansirakenteen urakasta. Työt alkavat maaliskuussa 2016 ja valmistuvat marraskuussa 2017. Urakan arvo on noin 25 miljoonaa euroa.

Urakka sisältää Tyksin alueelle rakennettavan betonikannen perustuksineen ja kantavine pystyrakenteineen sekä tarvittavat tilapäiset liikennejärjestelyt. Kansirakenteen pinta-ala on noin 9 600 neliömetriä. Kansi rakennetaan Helsinginkadun ja rautatien yläpuolelle Tyksin nykyisen pysäköintitalon jatkoksi.

Kannelle sijoittuu myöhemmin rakennettava T3-sairaalan uudisrakennus, joka korvaa valmistuttuaan nykyisen U-sairaalan.

”Kansiurakka käynnistää konkreettisesti uuden T3-sairaalan rakentamisen. Samalla nykyiset sairaala-alueet Kiinanmyllynmäen ja Savitehtaankadun rajaamalla alueella yhdistetään rakennettavalla betonikannella”, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin projektijohtaja Timo Seppälä sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen urakoi sairaalan kansirakenteen Turussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat