Kokeile kuukausi maksutta

Lujatalo paransi liikevaihtoaan ja tulostaan

Luja-konsernin liikevaihto kasvoi vuonna 2015 ja liikevoitto parani jälleen edellisestä vuodesta.

Luja-konsernin liikevaihto kasvoi vuonna 2015 ja liikevoitto parani jälleen edellisestä vuodesta.

Liikevaihto kasvoi 7,0 prosenttia ja oli 468,0 miljoonaa euroa. Konsernin liikevoitto kasvoi 19,2 miljoonaan euroon, kun se toissa vuonna oli 18,4 miljoonaa euroa. Liikevoittoprosentti oli 4,1 prosenttia.

”Vuosi 2015 oli Luja-yhtiöille menestyksekäs. Saavutimme hyvän tuloksen ja liikevaihtomme kasvoi, vaikka alan yleinen kehitys oli alavireinen”, hallituksen puheenjohtaja Hannu Isotalo sanoo.

”Vaikka rakentamisen määrä on ollut laskussa, muuttuu ympäristö silti jatkuvasti. Tuloksemme on saavutettu vuosien kehitystyöllä. Olemme panostaneet erityisesti asunto- ja korjausrakentamiseen. Myös toimitilahankkeita toteutimme kohtalaisen paljon.”

Lujatalon kehitystoiminta painottui erityisesti erilaisten työntekoa helpottavien mobiilityökalujen kehittämiseen sekä mallinnukseen liittyvien tietojärjestelmien ja prosessien kehitystyöhön.

Lujatalo Oy:llä oli myönteinen tuloskehitys

Lujatalo Oy:n liikevaihto oli 353,4 miljoonaa euroa, ja se kasvoi 12 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Korjausrakentamisen liikevaihto oli 81,3 miljoonaa euroa eli 23 prosenttia koko Lujatalon liikevaihdosta. Siinä on laskua toissa vuodesta.

Tilikauden myönteinen tuloskehitys selittyy pääosin parantuneella projektien ja kustannusten hallinnalla sekä henkilökunnan aktiivisella otteella, joista etenkin esimiestyöskentely kehittyi edellisestä vuodesta.

Lujabetoni kärsi Venäjän talouden heikkenemisestä

Lujabetonin liikevaihto oli 121,6 miljoonaa euroa, ja se pieneni 10,1 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Liikevaihdon pienentyminen selittyy sillä, että Venäjän liiketoimintaa ei enää lasketa mukaan Lujabetonin liikevaihtoon.

Kokonaisuudessaan Lujabetonin tilikauden tulos oli tyydyttävä. Lujatalon tilinpäätöstiedotteen mukaan Ruotsin yksiköistä Lujabetong AB:n tulos oli erinomainen, samoin kuten Prefabmästarna Sverige AB:n. Suomen yksiköiden tulos jäi tyydyttävälle tasolle.

OOO LujaBetomixin tulos oli alkuvuodesta hyvä, mutta painui kuitenkin tappiolliseksi loppuvuodesta osittain Venäjän talouden heikkenemisen vuoksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujatalo paransi liikevaihtoaan ja tulostaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat