Aurinkosähköä kuluttajille Oulun Energian omista aurinkovoimaloista

Oulun Energia rakentaa omat aurinkovoimalat Toppilan ja Merikosken voimalaitoksille Ouluun. Suurin osa paneeleista asennetaan Toppilan voimalaitoksen eteläseinälle, joten Toppilan aurinkovoimalasta tulee näkyvä maamerkki Ouluun.

Oulun Energia rakentaa omat aurinkovoimalat Toppilan ja Merikosken voimalaitoksille Ouluun. Suurin osa paneeleista asennetaan Toppilan voimalaitoksen eteläseinälle, joten Toppilan aurinkovoimalasta tulee näkyvä maamerkki Ouluun.

Aurinkovoimaloiden yhteisteho on 320 kilowattia ja vuosituotoksi arvioidaan 280 000 kilowattituntia. Rakentaminen aloitetaan huhtikuun aikana ja voimalat valmistuvat tuotantoon kesäkuun loppuun mennessä.

”Aurinkovoimaloiden paneelit valmistaa salolainen aurinkopaneelitehdas SaloSolar Oy ja pääurakoitsijana toimii Oulun Energia Urakointi Oy. Saamme Ouluun siis täysin kotimaiset aurinkovoimalat”,  Oulun Energian myyntijohtaja Seppo Tuomi kertoo.

Noin 400 000 euron investointiin on saatu Työ- ja elinkeinoministeriön energiatuki, joka kattaa kustannuksista 30 prosenttia. Lisäksi Pohjoista voimaa ympäristöraati on myöntänyt hankkeelle merkittävän avustuksen ympäristötilin varoista.

Koko valtakunnan mittakaavassa Oulun Energian aurinkovoimalat ovat ensimmäiset, joiden tuottama sähkö myydään kuluttajille.

”Meillä on jo nyt sähkösopimusvalikoimissa puulla, vedellä ja tuulella tuotettua sähköä, joten aurinko on looginen jatkumo tähän tarjontaan. Täydennämme omaa tuotantoa hankkimalla muilta aurinkosähkön tuottajilta ylijäävää aurinkoenergiaa ja saamme näin kasvatettua myytävää energiamäärää”, Tuomi sanoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aurinkosähköä kuluttajille Oulun Energian omista aurinkovoimaloista”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi